Het Belang van Limburg

Vader en zoon samen in ploeg

Hugo (49) en Gregory (23) Tulkens vallen allebei in bij Loksbergen

- Kristof JACOBS

Hugo Tulkens (49) kwam tegen V. Lommel twaalf minuten vóór tijd de geblesseer­de doelman Van Aeken vervangen, waardoor hij voor het eerst in zijn carrière samen met zijn zoon Gregory (23) - die tijdens de rust inviel - in het eerste elftal van Loksbergen (4A) stond. “Maar bij de reserven spelen we al vijf jaar samen”, zeggen ze in koor. “Ik zat op de bank door een keeperspro­bleem”, zegt Hugo. “Ik wil altijd depanneren, dat weten ze. Maar ik had niet verwacht dat ik zou moeten invallen. Toen ik al snel een goal slikte, vloekte ik wel. Trouwens, het is als keeper nooit makkelijk om koud in te vallen. Of het speciaal was om met Gregory in het eerste elftal te staan? Ook al spelen we al langer samen bij de reserven, elke wedstrijd blijft speciaal. Het is een vader-zoonmoment, he. En ik ben heel blij met hem als centrale verdediger voor mij. Ik kan altijd op hem rekenen, hij gaat voor elke bal.” “Of het vervelend is om met mijn vader in een ploeg te staan?” kaatst Greogory de vraag terug. “Helemaal niet, integendee­l. Mijn ouders zijn gescheiden en ik heb altijd een heel goede band gehad met mijn pa. We weten wat we aan mekaar hebben. Eigenlijk is hij mijn beste kameraad. Pas op, in het begin moet je er natuurlijk wel aan wennen, maar het is niet dat ik

Ik gedraag me niet anders in de groep omdat mijn pa erbij zit

Gregory TULKENS me in de groep anders gedraag omdat mijn vader erbij zit. Ook op het veld klikt het tussen ons. Hij stuurt me bij en ik heb al veel van hem geleerd. En in het heetst van de strijd wordt er wel eens iets geroepen, maar dat is achteraf snel vergeten (lacht).”

Dat Hugo nog tussen de palen staat, is op zich al verrassend, want vorig seizoen keepte hij zijn afscheidsm­atch. “Maar het begon al snel weer te kriebelen”, lacht hij. “Zolang ik me goed voel, doe ik door. Door de blessure van Vaes sta ik wellicht zelfs zaterdag bij de reserven en zondag bij de eerste ploeg tussen de palen. Maar ik ben fysiek nog in orde, ik heb daar amper last van.”

 ?? FOTO HBVL ?? Vader en zoon Tulkens.
FOTO HBVL Vader en zoon Tulkens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium