Het Belang van Limburg

Broers Vanderheyd­en scoren allebei

-

Na de 1-6-overwinnin­g van Herkenrode (3C) op het veld van Herk Sport was iedereen het erover eens: “die twee vooraan waren in vorm”. Die twee, dat waren de broers Dylan (22) en Kenneth (18) Vanderheyd­en. Dylan was met twee doelpunten en enkele assists een constante gesel voor de thuisverde­diging en ook Kenneth deed met een (lucky) goal zijn duit in het zakje. “Daar was wel een beetje geluk mee gemoeid. De wind hielp wat mee”, knipoogt Kenneth. “Dat ze ons naast het veld bewierookt­en is natuurlijk leuk, maar dit was een collectiev­e prestatie. We hadden ook wel iets goed te maken na vorige week.”

Oudere broer Dylan pikt in: “Het was nodig dat we nog eens wonnen, maar alles lukte. We spelen wel vaker goede wedstrijde­n, maar tegen Herk was het alle remmen los.”

Dit is het eerste seizoen dat de twee samen voetballen en dat geeft vuurwerk op het veld. “Natuurlijk klikt dat tussen ons, we hebben trouwens dezelfde denkwijze op het veld. Het is vooral voor mij wel speciaal, want ik had nooit gedacht dat we ooit samen zouden spelen. Kenneth is immers een veel betere voetballer dan ik.” Student Kenneth voelt zich ook in zijn nopjes bij Herkenrode: “Ik heb vrij laat mijn aansluitin­gskaart getekend, vermits ik lang onderhande­ld heb met Sp.-Mopertinge­n, maar Dylan heeft mij kunnen overhalen om naar hier te komen. En daar heb ik absoluut geen spijt van.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium