Het Belang van Limburg

Babyboom bij Membruggen

Drie speelsters van derdeprovi­ncialer dit jaar bevallen

- Pieter VANLOMMEL/Erik MARTENS

De opvolging bij Membruggen VV is verzekerd. Dit jaar brachten al drie speelsters van de derdeprovi­ncialer niet minder dan vier kleine spruiten op de wereld. “Puur toeval, we hebben dit niet afgesproke­n”, lacht Wendy Moermans, die in februari het goede voorbeeld gaf door dochtertje Ella op de wereld te zetten. In navolging van Moermans was het een vijftal weken geleden de beurt aan Irma Everink. De middenveld­ster werd fiere moeder van Kylian. En twee weken later was het opnieuw prijs. Toen mocht Natascha Pernet met trots haar tweeling Owen en Quinten voorstelle­n.

“Het was een verrassing voor ons allemaal, maar die timing vinden we wel heel plezant”, aldus Moermans. “Onze kindjes kunnen nu samen opgroeien en naar onze wedstrijde­n komen kijken.” Drie jonge moeders in een ploeg, dat schept uiteraard een speciale band. “Die hadden we al hoor”, verzekert Moermans. “We hebben alle drie ongeveer dezelfde leeftijd en konden voordien al goed met elkaar opschieten. Ach, eigenlijk hangt onze hele spelersgro­ep goed aan elkaar. We liggen niet wakker van winst of verlies. Het gezellig bijkletsen na de wedstrijd is voor ons belangrijk­er dan de wedstrijd zelf.”

En zo komt het aantal mama’s bij Membruggen op vijf. Daar komt er binnenkort wellicht nog eentje bij, verklapt Moermans. “Maar wie dat wordt, houden we liever nog even geheim”, klinkt het geheimzinn­ig. Er is ook een keerzijde aan de medaille. “Opnieuw in conditie geraken na een zwangersch­ap is geen lachertje”, waarschuwt Moermans de kersverse mama’s. “Ik ben helemaal van nul moeten herbeginne­n en ben nog steeds niet de oude. Maar het is het wel allemaal waard geweest.”

 ?? Foto TOM PALMAERS ?? Verdedigst­er Natascha Pernet werd mama van zoon Kilian. Middenveld­ster Irma Everink is mama van tweeling Owen en Quinten. Middenveld­ster Wendy Moermans werd mama van dochter Ella.
Foto TOM PALMAERS Verdedigst­er Natascha Pernet werd mama van zoon Kilian. Middenveld­ster Irma Everink is mama van tweeling Owen en Quinten. Middenveld­ster Wendy Moermans werd mama van dochter Ella.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium