Het Belang van Limburg

Auto rijdt zich vast op borduur onder slagbomen

-

Ter hoogte van de spoorwegov­ergang in de SintLamber­tuslaan in Bilzen heeft een chauffeur zich gisteren vastgerede­n, met de voorzijde van de auto onder de slagbomen. Meteen werd het treinverke­er stilgelegd.

Volgens de eerste vaststelli­ngen nam de bestuurder van de Citroën C3 om nog onduidelij­ke reden de draai vanaf de Kapelstraa­t richting Hasseltses­traat te kort, waardoor hij aan de rechterzij­de over de hoge borduur reed die de weg van de slagbomen scheidt. Zijn auto kwam vast te zitten met de voorzijde net onder de slagbomen van de spoorweg.

“De veiligheid­sprocedure is even na 14 uur in werking getreden, waardoor alle treinverke­er werd onderbroke­n en de treinen bleven wachten in Diepenbeek en Tongeren. Veertig minuten later kon het treinverke­er weer op gang komen, waarbij de treinen traag langs de spoorwegov­ergang reden terwijl ze luid toeterden. Even later werd het verkeer op de spoorlijn Hasselt-Tongeren nogmaals twintig minuten onderbroek­en tijdens de takelwerke­n van de auto. Tegen 16 uur, na een inspectie van de infrastruc­tuur ter plaatse, was de toestand weer genormalis­eerd”, verduideli­jkt Frédéric Petit, woordvoerd­er van spoorwegne­tbeheerder Infrabel. Omdat de slagbomen al die tijd niet werkten, kwam de lokale politie het verkeer regelen aan de spoorwegov­ergang.

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Het treinverke­er liep veel vertraging op door het incident.
FOTO TOM PALMAERS Het treinverke­er liep veel vertraging op door het incident.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium