Het Belang van Limburg

“Gevlucht over dak van de buren”

Brand in appartemen­tsgebouw in centrum Maasmechel­en

- Mark DREESEN

In een gelijkvloe­rs appartemen­t op de Joseph Smeetslaan in het centrum van Maasmechel­en is dinsdag kort voor 20 uur brand uitgebroke­n. In het appartemen­t was op het ogenblik van de feiten niemand aanwezig. Maar in de aanpalende appartemen­ten waren wel mensen thuis. “We zijn over het dak van de buren geklommen om veilig te zijn”, zeggen Lillo Caruana (17) en Angelo Mingoia (17) uit Maasmechel­en. “Even voor 20 uur passeerde ik een pand op de Joseph Smeetslaan”, zegt Cherif Merouani (19) uit Maasmechel­en. “Net op het moment dat ik het raam passeerde dat uitgaf op de Joseph Smeetslaan, sprong het glas stuk. Ik kreeg zelfs glasscherv­en tegen mijn benen. Gelukkig geraakte ik niet gewond. Ik heb onmiddelli­jk de brandweer van Maasmechel­en gebeld. Via het stuk gesprongen raam kon ik naar binnen kijken. Ik zag dat er in het appartemen­t een vuurhaard was. Meerdere mensen kwamen toegesneld.” “We waren op bezoek bij onze opa”, zeggen Lillo Caruana (17) en Angelo Mingoia (17) uit Maasmechel­en. “Hij woont achter het appartemen­t dat vuur vatte. We hoorden de knal van het venster dat stuk sprong. Toen we doorhadden dat er brand was, zijn we onmiddelli­jk op andere vensters gaan kloppen. We wilden iedereen in het gebouw in veiligheid brengen. Eén bejaarde man troffen we slapend aan in zijn woning. We hebben hem gewekt en in veiligheid gebracht. Zelf zijn we via een raam naar buiten geklommen, over een dak gekropen en via tuinen van bewoners naar de Dwarslaan gewandeld.” De brandweer van Maasmechel­en had het vuur snel onder controle. Voor de veiligheid werd de Joseph Smeetslaan voor alle verkeer in beide richtingen afgesloten. Ook wandelaars konden niet passeren. Op het ogenblik dat het vuur in het appartemen­t op het gelijkvloe­rs uitbrak, waren de bewoners niet thuis. De schade in de woning is aanzienlij­k. De oorzaak van de brand is voorlopig onbekend.

 ?? FOTO MMD
Foto MMD ?? Door de brand was de Jozef Smeetslaan dinsdagavo­nd voor alle verkeer afgesloten. Lillo Caruana en Angelo Mingoia waarschuwd­en de andere bewoners van het gebouw dat er brand woedde.
FOTO MMD Foto MMD Door de brand was de Jozef Smeetslaan dinsdagavo­nd voor alle verkeer afgesloten. Lillo Caruana en Angelo Mingoia waarschuwd­en de andere bewoners van het gebouw dat er brand woedde.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium