Het Belang van Limburg

OVERNAMEDE­AL IS ROND

- Sven CLAES/Bob FAESEN

Gisteren werd op Stayen nog druk onderhande­ld tussen Roland Duchâtelet en de vertegenwo­ordigers van Digital Media Market over een overname van de club. Volgens de laatste berichten zou de deal zijn afgerond. STVV geeft vandaag op een persconfer­entie meer uitleg over de toekomstpl­annen. Naar alle waarschijn­lijkheid wordt de overname door DMM.com bevestigd.

STVV geeft vandaag meer uitleg over de toekomstpl­annen van de club. Naar alle waarschijn­lijkheid wordt de overname door het Japanse bedrijf DMM.com bevestigd. Wij gingen al de temperatuu­r opmeten in de persruimte van het Jan Breydelsta­dion, waar ruim honderd Japanse journalist­en aan het werk waren voor België – Japan. Mediadrukt­e alom in Brugge. Een honderdtal journalist­en uit het land van de rijzende zon zorgde daar wel voor. Niet eens zo gek als je weet dat Japan alleen al dertien sportkrant­en kent. Tel daar 48 overige dagbladen, magazines, tv-stations en dergelijke bij en je snapt waarom het vechten was voor een Botaka hervat - Na Babacar Gueye heeft nu ook Jordan Botaka de groepstrai­ning hervat. De Congolese Nederlande­r trainde gisteren grotendeel­s mee met de rest. Het is nu wachten hoe zijn lichaam reageert op de geleverde inspanning­en. Alexis De Sart, beloftenin­terland, kwam gisteren in Turkije niet in actie. Vetokele, Ceballos, Kotysch en Matarrese werken verder aan hun revalidati­e. Vandaag is een recuperati­edag ingelast. Vanaf morgen begint de voorbereid­ing op de trip naar Kortrijk. stoel. Maar als u dacht dat al dat Aziatische mediagewel­d het onophoudel­ijk over de overname van STVV had, zit u fout. “Sint-Truiden? Dat is toch die club met een parkiet als logo?”, vraagt Takeru Fujik van Asahi Shimbum (volgens de journalist in kwestie de zesde grootste krant van het land) zich hardop af. “Ah, het is een kanarie. Nu, in het sportnieuw­s is de overname van STVV redelijk groot nieuws geweest, maar het heeft de algemene pagina’s amper gehaald. We kennen de club STVV wel. Yuji Ono speelde er en met Masahiro Shimoda (gisteren aanwezig, nvdr.) hebben ze een grote naam als T2 van de beloften. Hij heeft een immens netwerk en kan daar misschien interessan­te spelers als Morioka voor jullie halen.” Kosuke Inagaki, een collega van dezelfde krant, treedt Fujiki bij. “Voor mij komt de overname van STVV als een grote verrassing. DMM.com is geen kleine webshop, maar de beweegrede­nen achter de deal zijn mij op dit moment onduidelij­k. Zullen zij in de toekomst spelers naar België verhuizen? Doorgaans zijn in de Japanse J-League traditione­le bedrijven als Toyota en Panasonic eigenaar van een club, maar een webshop is vrij uniek. Ik herinner mij nog dat Genk in 2002 gesponsord werd door Nitto Denko. Het leverde hen toen heel wat aandacht op in de Japanse media met de aanwezighe­id van speler Takayuki Suzuki.”

Aandacht op komst

Isamu Oki, verslaggev­er voor voetbalsit­e Fangate INC, verwacht dat de overname wel groot nieuws wordt eens ze is afgerond. “De eigenaar van DMM heeft immers ook al een honkbaltea­m in ons land. Je hebt niet zoveel rijke Japanse voetbalclu­bs. Daarvoor moet je eerder in China zijn. Ze spenderen daar veel geld, maar het niveau ligt er een pak lager dan bij ons.”

“Is de deal intussen rond?”, vroeg Hiroshi Miyazawa van persagents­chap JIJI Press zich af. “In de zomer waren er berichten over een gedeelteli­jke invloed van DMM in Sint-Truiden, maar vanaf dat moment bleef het windstil. DMM.com behoort ook niet tot de grootste webshops van Japan, dat verklaart misschien de geringe aandacht in onze media.”

 ?? FOTO HBVL ?? Het was drummen in de perszaal voor een plaatsje tussen de massa Japanse journalist­en.
FOTO HBVL Het was drummen in de perszaal voor een plaatsje tussen de massa Japanse journalist­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium