Het Belang van Limburg

Onderzoek naar wantoestan­den in rusthuis Nieuwpoort

-

De zorginspec­tie en het parket hebben een onderzoek geopend naar allerlei wantoestan­den bij de verzorging en behandelin­g van de bejaarden in rusthuis De Zathe in Nieuwpoort. Het was een personeels­lid van het OCMW-rusthuis dat aangifte deed. Hij klaagt allerlei wantoestan­den aan die al meerdere jaren aan de gang zouden zijn. Eén personeels­lid werd recent al ontslagen nadat hij op sociale media vernederen­de foto’s van bejaarden had verstuurd. Intussen loopt een onderzoek naar fysieke mishandeli­ng van een dementeren­de bejaarde en een reeks mogelijke andere misbruiken. Het parket van Veurne onderzoekt de zaak en het OCMW richt een meldpunt op.

Vluchtelin­gen met baby in opbergruim­te van vrachtwage­n

In de opbergruim­te van een vrachtwage­n zijn woensdagoc­htend in Adinkerke twee Iraakse vluchtelin­gen en hun baby aangetroff­en. De politie van de zone Westkust werd woensdagoc­htend opgeroepen door een ongeruste vrachtwage­nchauffeur. De man had een huilende baby gehoord ter hoogte van een opbergruim­te van zijn geparkeerd­e vrachtwage­n. De ruimte is een metalen kist die aan de achterkant van de vrachtwage­n was gemonteerd. Door de kist lopen allerlei leidingen.

Bij het openen trof de politie een Iraaks koppel en hun elf maanden oude dochtertje aan. Bovendien is de 19-jarige vrouw zwanger. De slachtoffe­rs waren onder bedreiging van een mes door mensensmok­kelaars verplicht om zich in de opbergruim­te te verstoppen. Daarna werd ze afgesloten door de smokkelaar­s.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium