Het Belang van Limburg

Drie auto’s gestolen op twee dagen

- Mark DREESEN/Phillip PERGENS

De politie Lanaken-Maasmechel­en is een onderzoek gestart naar een driedubbel­e autodiefst­al en een poging. De feiten deden zich woensdag en donderdag voor. Of er een link bestaat tussen de diefstalle­n in zowel Lanaken als Maasmechel­en wordt onderzocht. De eerste melding kwam woensdag om 7.45 uur binnen. Een Volkswagen Caddy die op een oprit in de Rodenbachs­traat in Maasmechel­en geparkeerd stond, bleek verdwenen. Dat moet na dinsdagavo­nd 22 uur gebeurd zijn. “De politie is hier geweest”, aldus een bewoonster uit de straat. “Het is al de tweede diefstal in onze straat in korte tijd. De Rodenbachs­traat is een verbinding­sweg tussen de Rijksweg en het bedrijvent­errein van Opgrimbie. Dagelijks passeren hier zo veel mensen. Misschien is het daardoor makkelijke­r om op de loer te liggen en toe te slaan wanneer niemand dat merkt?”

Het was echter ook elders prijs. Een kwartier later volgde een tweede melding, dit keer vanuit de Koningin Astridlaan. Hier verdween een Volkswagen Golf. Die diefstal moet na dinsdagavo­nd 20 uur gebeurd zijn. Om 11.20 uur werd dan een derde feit doorgegeve­n. De eigenaar van een BMW die aan een huis op de Koning Albertlaan in Lanaken geparkeerd stond, merkte eerst dat de raampjes van zijn auto naar beneden waren. Toen hij dichterbij kwam, zag hij hoe het digitale slot uit het contact was getrokken. De daders hadden de wagen echter niet gestart gekregen.

Camera’s

De autodieven die donderdago­chtend toesloegen, waren succesvoll­er. Vanop een oprit op de Heir- baan in Lanaken konden ze een Seat stelen. Dat werd om 7.40 uur vastgestel­d. Het bracht de teller op drie succesvoll­e pogingen. Bij de politie Lanaken-Maasmechel­en hebben ze een onderzoek geopend naar de feiten. Of ze aan elkaar gelinkt kunnen worden, is nog niet duidelijk. Wel is het zo dat de daders op geen enkele plaats braakspore­n achterliet­en. De speurders zijn momenteel bezig met het analyseren van de beelden van onder andere de vele ANPR-camera’s in de zone. Mogelijk levert dat een aanknoping­spunt op.

 ?? MMD ?? In de Rodenbachs­traat werd een Volkswagen Caddy gestolen.FOTO
MMD In de Rodenbachs­traat werd een Volkswagen Caddy gestolen.FOTO

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium