Het Belang van Limburg

“Mijn race-auto is mijn lief”

Michelange­lo Amendola maakt debuut in eenzitteri­j

- Marc CORNELISSE­N

Op het F1-circuit van Bahrein maakt Michelange­lo Amendola vandaag zijn debuut in de autosport. De 16-jarige Genkenaar heeft de karting achter zich gelaten en stapt in de MRF Challenge, zeg maar de Indiase Formule 4. “Ik ga er 300 procent voor. Geen fuiven voor mij, tenzij na een overwinnin­g. En geen lief, mijn race-auto is mijn lief.” Ze lopen niet dik, de Limburgers die in de formule-racerij stappen. De laatste tien seizoenen alleen Max Verstappen en de broers Laurens en Dries Vanthoor. Michelange­lo Amendola waagt de stap. In het voorprogra­mma van het WK uithouding (WEC) maakt hij vandaag in het Bahreinse Sakhir zijn debuut.

Met racen begon Amendola op zijn zevende. “Tijdens een familieuit­stap zette mijn oom me in Maasmechel­en in een indoorkart. De microbe had me meteen te pakken en al snel ging ik elke woensdag naar Cargo. Tot ze daar vonden dat ik te riskant inhaalde en maar beter outdoor ging karten, op de Horensberg­dam in Genk. Op mijn achtste reed ik daar voor het eerst in competitie en sinds mijn twaalfde rij ik internatio­naal. Twee seizoenen heb ik België vertegenwo­ordigd in de Karting Academy en in 2016 was ik fabrieksri­jder voor Parolin in het Italiaanse kampioensc­hap. ” Nu volgt dus de grote stap naar de autosport. Amendola krijgt steun vanuit de Italiaanse gemeenscha­p in Genk en vooral van Jos Claes, de Limburgse topman van chassisbou­wer Dallara.

Droom komt uit

Amendola: “Ik heb twee opties. Ik ben op leercontra­ct in de bandencent­rale van mijn vader en haal zo mijn diploma. Daarnaast ga ik vechten voor een carrière in de autosport. De meeste karters dromen van de F1, maar ik heb altijd gedroomd van de F4 of F3. Mijn ultieme droom komt dus nu al uit. De overstap vanuit de karting is zwaar en ik heb er een seizoen voor uitgetrokk­en. Ik heb dit jaar weinig kartwedstr­ijden gereden, maar veel aan krachttrai­ning gedaan, met eenzitters getest en de circuits leren kennen in de simulator. Ik ga er alles aan doen om de top vijf te halen. Het vervolg in de Britse of Duitse F4 hangt af van deze eerste ervaring.”

 ?? Foto FACEBOOK ?? Michelange­lo Amendola ruilt de karting voor een carrière in de autosport.
Foto FACEBOOK Michelange­lo Amendola ruilt de karting voor een carrière in de autosport.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium