Het Belang van Limburg

“Top zes is mogelijk”

Kevin Emmers mikt met Achel B op meer dan louter het behoud

- Rob KWANTEN

Een kampioen voorspelle­n in tweede divisie bij de heren is na zeven speeldagen nagenoeg onmogelijk. Tussen leider Genk B (13 punten) en het als negende gerangschi­kte Beerse zit een verschil van slechts drie punten. Midden in het pak zitten VCK Bolderberg en Avoc Achel B. Zij nemen het zaterdag (20.30u) in sporthal Kajoba tegen mekaar op. Een wedstrijd om naar uit te kijken. Net als de A-ploeg van Achel, trots aan de leiding in Liga B, beleeft ook Avoc B een uitstekend seizoen.

“We werden vorig jaar tweede in eerste provincial­e”, vertelt libero Kevin Emmers. “Via de nationale eindronde dwongen we de promotie naar tweede divisie af. Aanvankeli­jk mikten we louter op het behoud, maar die ambitie hebben we bijgeschaa­fd. Een plaats in de top zes moet haalbaar zijn, zeker als je het verloop van de competitie bekijkt. Iedereen kan blijkbaar van iedereen winnen. Bovendien hebben we nog een inhaalweds­trijd tegen rode lantaarn Herenthout te goed. Met die drie punten in de achterzak hadden we nu alleen op kop gestaan.” Bolderberg voerde de eerste vijf speeldagen de rangschikk­ing aan, maar nederlagen tegen Noorderkem­pen en Genk B brachten daar veranderin­g in.

“VCK is voor

vele

teams

een Angstgegne­r”, vertelt Emmers. “Het is een zeer uitgekookt­e ploeg met veel ervaring. Als opposite Gert Palmers zijn dagje heeft, is hij heel moeilijk af te stoppen. Maar wij kijken natuurlijk vooral naar onszelf. We zijn in vorm en met Bjorn De Greef hebben we een coach die met zijn ervaring de groep juist weet te stimuleren. Zijn coaching heeft in sommige wedstrijde­n al het verschil gemaakt.”

“Op training draaien er ook regelmatig jongens van Achel B mee. Gianni Van Aa traint altijd mee met de A-ploeg. Simon Jaeken en Wout Van Moorsel pikken één keer per week aan bij Rob Bontje en co. Waar hun toekomst ligt, is moeilijk te zeggen. Dat hangt natuurlijk ook af van een eventuele promotie naar de EuroMillio­ns League.”

X

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Achel-libero Kevin Emmers.
FOTO RAYMOND LEMMENS Achel-libero Kevin Emmers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium