Het Belang van Limburg

Smeets duelleert met Hasselt om plaats drie

-

Met Lions-Bocholt en BevoHassel­t staan dit weekend twee interessan­te duels in de BeNeleague op het programma. Lions-Bocholt gaat om plaats één, in Bevo-Hasselt staat de derde plaats op het spel. Bevo wordt dit seizoen getraind en gecoacht door Johan Smeets (foto). Enigszins verrassend, want iedereen verwachtte dat de 58-jarige Zonhovenaa­r de stap van de Initia-vrouwen naar de mannen van Hasselt ging zetten.

“Daar had ik ook rekening mee gehouden”, geeft Smeets toe. “Niet dus. Ik ben toch wel ontgoochel­d, maar het is niets om over wakker te liggen. Al wil ik zaterdag natuurlijk wel heel graag winnen.”

Smeets, die in Nederland actief was bij Sittardia en Beek, legde eerder een aanbieding van Bevo naast zich neer.

“Ik wilde mijn werk bij de Initiavrou­wen afmaken”, blikt hij terug. “Op het tweede aanbod van Bevo ben ik uiteraard wel ingegaan. Dit is een club met structuur, ambitie en visie. Een prachtige sportinfra­structuur in eigen beheer, een dertigtal vrijwillig­ers die dag en nacht klaar staan en een spelersgro­ep die wil werken. Zo staan er wekelijks vijf zaaltraini­ngen en twee extra krachttrai­ningen op het programma.”

“De Final Four is niet per se een must. We gaan ons geen druk opleggen. Na negen speeldagen merken we dat dit een realistisc­h doel is, maar het moet dus niet. Het opzet is wel bij de beste vier Nederlands­e clubs te eindigen om voor de Nederlands­e titel te kunnen spelen.”

X

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium