Het Belang van Limburg

“Op mijn best diep in spits”

DAVID TIMMERMANS wil mager doelsaldo opkrikken tegen ex-club

- Kristof JACOBS

Hij beleefde er drie mooie seizoenen en coach Jan Schoefs noemde hem ooit zijn zoon, maar toch zal David Timmermans (24) vanavond (20.30u) geen medelijden hebben met zijn ex-ploeg Spouwen-Mopertinge­n. “Ik ben heel ambitieus en wil via de titel hogerop geraken. Dus moet er gewonnen worden”, reageert de THES-spits.

David TIMMERMANS Als Timmermans in Tessenderl­o uit zijn geleasde Mini Cooper stapt, heeft hij er vanuit Verviers weer 85 kilometer op zitten. “Ik rijd er een uur over. Dat is inderdaad niet weinig, maar ik ben het gewoon”, zegt de aanvaller. “Toen ik bij MVV en SpouwenMop­ertingen speelde, was het niet anders. In het begin van het seizoen was het leuk dat ik samen met mijn vriend Rentmeiste­r kon rijden. Dan ging de tijd sneller voorbij. Ik was dan ook ontgoochel­d toen hij toch nog vertrok, want we waren veel samen en we praatten veel. Maar dat is voetbal, he. Ik heb die knop snel omgedraaid.”

Blijkbaar is Timmermans niet alleen razendsnel op het veld. “Wie veel op de baan is, kan al eens geflasht worden, niet? Ik heb op die paar maanden THES toch al vier boetes gekregen (lacht).”

Het heeft overigens niet veel gescheeld of Timmermans speelde nu op het Lisp, bij SK Lierse. “Er was nog interesse van andere clubs, maar het was snel duidelijk dat het THES of Lierse zou worden. Maar SK stelde die handtekeni­ng telkens maar uit en ik voelde me tegelijk ook goed bij het voorstel van THES. Ik ben uiteinpunt

David TIMMERMANS delijk heel tevreden met mijn keuze. In het begin stond ik wel telkens op de flank. Dat is zeker niet mijn favoriete positie. Dat is de reden waarom ik nog maar twee keer gescoord heb. Maar de laatste twee wedstrijde­n startte ik als diepe spits. Daar ben ik op mijn best en voel ik me beter in mijn vel. Hopelijk volgen de doelpunten nu snel. Ik mik op tien tot twintig goals. Trouwens, mijn derde doel- mag gerust vanavond al vallen. Pas op, ik heb respect voor de club, waar ik drie mooie jaren beleefde en als ik scoor zal ik rustig blijven. Maar THES haalde me nu eenmaal om te scoren. Met de trainer, Jan Schoefs, heb ik nog steeds een sterke band. Hij heeft me al beloofd dat ze niet komen voor een punt. Hij wil spelen om te winnen. Het kan dus een mooie match worden.”

Voetbal is het lange leven van Timmermans. Een job heeft hij niet, maar hij helpt af en toe in het restaurant van zijn oom. “Voorts train ik extra en zit ik vaak in de fitness. En ik heb zo ook veel tijd voor mijn vriendin, he (lacht). Nee, de focus ligt bij mij echt wel op het voetbal. Ik hoop volgend seizoen met THES in Eerste Amateur te spelen. Of ik anders vertrek? Ik heb een contract voor één seizoen en ik ben heel ambitieus. Ik wil dus echt wel hogerop. Maar liefst van al door kampioen te spelen met THES.”

Trainer Schoefs heeft me beloofd dat ze niet komen voor een punt Verviers-Tessenderl­o, daar doe ik een uur over

THES: Appeltans en Battista (overbelast­ing) geraken speelklaar. Vanoudenho­ve wordt vandaag geopereerd aan de meniscus. De club organiseer­t vanaf 19.00u een afterworkp­arty met discobar en gratis hapjes. THES Culinair van vanavond is helemaal uitverkoch­t. De club verwacht 1.300 tot 1.500 toeschouwe­rs voor de topper.

 ?? FOTO KAREL HEMERIJCKX ?? “Wie veel op de baan is, kan dikwijls ‘geflasht’ worden”, lacht David Timmermans.
FOTO KAREL HEMERIJCKX “Wie veel op de baan is, kan dikwijls ‘geflasht’ worden”, lacht David Timmermans.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium