Het Belang van Limburg

Drie Limburgers aan zet in eerste liveshow ‘The Voice’

- Nele COUNE

Jani Kazaltzis vertelt in een Qmusicpodc­ast hoe hij bekend is geworden

‘The Voice Van Vlaanderen’ heeft de derde en laatste fase van de wedstrijd bereikt: de liveshows. Er zijn nog 32 kandidaten over, waarvan de eerste zestien vanavond aan zet zijn. Ze zullen hun coach en het publiek moeten tonen dat ze het ook tijdens een grote liveshow kunnen waarmaken in de AED Studio’s in Lint. Drie van die zestien mogen hun zenuwen proberen in bedwang te houden tijdens de autorit vanuit Limburg: Joyce uit Maaseik, Jessica uit Lommel en Yoeri uit Sint-Truiden. De groep van vanavond wordt gehalveerd. Elke coach mag zelf één kandidaat kiezen om mee verder te gaan in de wedstrijd en ook de stem van het publiek telt mee. Het aantal stemmen via sms of de VTMapp bepaalt wie er nog verdergaat. Voor de twee anderen van elk team eindigt het verhaal.

An Lemmens moet niet in haar eentje de liveshows in goede banen leiden. Elke week krijgt ze hulp van een bekende gast die backstage verslag uitbrengt. Vanavond is dat Sean Dhondt, die ook tijdens de eerste drie seizoenen van ‘The Voice van Vlaanderen’ achter de schermen was terug te vinden. Vorig seizoen nam Sam De Bruyn die taak op zich.

Team Alex

Alex Callier stuurt in deze eerste liveshow meteen zijn twee Limburgse zangeresse­n het podium op. Joyce Vanderhoyd­onck (20) uit Neeroetere­n mag weer in het Nederlands zingen, zoals ze het het liefst heeft. De studente jazz zet haar tanden in de grootste hit van vorig jaar: ‘Goud’ van Bazart. Jessica Fernandes Amorim (19) woont in Lommel, maar is geboren in Portugal. Als klein meisje zong ze samen met haar oma kinderlied­jes in het Portugees. Vanavond keert ze terug naar haar kindertijd met een Portugees nummer. Wel geen kinderlied­je deze keer, maar ‘Amar Pelos Dois’ waarmee Salvador Sabral – de jongen met de hartproble­men – dit jaar het Eurovisies­ongfestiva­l won.

De dames krijgen het wel niet gemakkelij­k, want hun twee tegenstand­ers zijn vierdraaie­rs. Luka Cruysbergh­s (16) uit Wijgmaal won alle coaches voor zich tijdens haar auditie met haar eigen versie van ‘Sweet Dreams’ van Marilyn Manson. Met ‘Running Up That Hill’ van Kate Bush probeert ze het op het podium in Lint even goed te doen. Ook Dieter Guldemont (29) uit Affligem maakte indruk tijdens zijn auditie en vorige week deed hij Zonhovenaa­r Jan Hulsmans nog van team wisselen na hun battle op ‘Remedy’. Vanavond hoopt hij zich van een plekje in de volgende ronde te verzekeren met ‘Born To Die’ van Lana Del Rey.

Team Bart

Bart Peeters start de liveshows ook met vierdraaie­rs. Yoeri Mellaerts uit Wilderen is er daar een van. De 33-jarige militair bewees tijdens zijn auditie en battle al dat hij straf uit de hoek kan komen met rocknummer­s en dat is precies wat Bart hem opnieuw voorschote­lt met ‘Zombie’ van The Cranberrie­s.

De andere vierdraaie­r uit team Bart is Dries De Vleminck (29) uit Denderleeu­w, bandgenoot van Dieter uit team Alex. Dries gaat ervoor met ‘This Love’ van Maroon 5. De andere concurrent­en zijn Guillaume Vangu (18) uit Ledeberg met ‘Symphonie’ van Clean Bandit en Ellen Van Gool (17) uit Boortmeerb­eek met ‘When I Was Your Man’ van Bruno Mars. Bart snoepte Ellen in de vorige ronde nog weg uit team Koen.

Team Koen

Koen Wauters pakt zelf uit met zingende antiquair Mike Wolfs (23) uit Zuidschote. Mike hoopt zijn coach en het publiek in te pakken met ‘Sign Of The Times’ van Harry Styles. Magalie Van Rompay (19) uit Wommelgem zingt dan weer ‘Green Light’ van Lorde. Jérémie Vrielynck (17) uit Deerlijk mag al zeker rekenen op de stem van Zita Wauters, die hij kent via Ketnet Musical. Maar of ook haar vader voor hem zal stemmen, hangt af van zijn vertolking van ‘Closer’ van The Chainsmoke­rs. Amber Dhert (23) uit Gent vervolledi­gt het quartet met ‘Somebody To Love’ van Queen.

Team Natalia

Tot voor kort maakte de Lommelse Jessica nog deel uit van het team van Natalia. Adele Monheim (27) uit Deurne, die de battle won van Jessica, mag net als zij in de eerste liveshow aantreden. Adele doet dat met ‘Your Song’ van Rita Ora. Als Adele nog een hoofdstuk wil toevoegen aan haar verhaal in ‘The Voice’ moet ze voorbij drie heren uit het grotendeel­s mannelijke team van Natalia. Vanavond zijn dat Nelson Pereira (20) uit Merksem, Idriss Ly (40) uit Antwerpen en Sitse Brems (18) uit Pellenberg. Zij zingen respectiev­elijk ‘Jealous’ van Labyrinth, ‘Maneater’ van Hall & Oates en ‘Chasing Cars’ van Snow Patrol.

X‘The Voice Van Vlaanderen’, VTM, 20.40 uur

 ?? FOTO VTM ?? Jessica (links), Yoeri en Joyce geven zich straks in ‘The Voice’.
FOTO VTM Jessica (links), Yoeri en Joyce geven zich straks in ‘The Voice’.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium