Het Belang van Limburg

Nina Jaenen (Alken) bij de 24 van de Ketnet Musical

- Raymond DE CONDÉ

Voor de vierde keer komt er een Ketnet Musical, ‘Team U.P.’. Gisteren werden de 24 kinderen bekendgema­akt die volgend voorjaar naast Goele De Raedt, Ketnetwrap­per Sander Gillis en Jolien De Clerck op het podium zullen staan. De belangstel­ling was enorm. Van de 1200 inschrijvi­ngen werden er eerst 60 geselectee­rd en die konden de afgelopen weken tonen hoe goed ze kunnen zin- gen, dansen, acteren en sporten. De jury, bestaande uit Laura Tesoro, Giovanni Kemper en regisseur Tijl Dauwe, koos de 24 die zich de komende weken en maanden moeten trachten te onderschei­den want in de volgende fase gaat het erom wie een sprekende rol krijgt en wie deel zal uitmaken van het ensemble.

Bij de 24 is er één jong Limburgs talent: Nina Jaenen (12) uit Alken. Zij was het afgelopen voorjaar ook al te zien in ‘The Voice Kids’. Zij behoorde toen tot het team van Laura Tesoro en bracht het toen tot de Battles. Nina wil later psycholoog worden en heeft als hobby’s uiteraard dansen en zingen maar – echt waar – ook leren. Haar grote voorbeeld is Beyoncé.

Op zondag 10 december is er een grote show waarin de 24 hun kunnen zullen tonen, waarna de rolverdeli­ng zal worden bekendgema­akt. De première van ‘Team U.P.’ is gepland op 3 maart in het Plopsa Theater De Panne. Op 7 april is de musical te zien in het Ethias Theater in Hasselt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium