Het Belang van Limburg

Canvas portrettee­rt religies in Berchem

-

Al extra concert Borsato aangekondi­gd

De ticketverk­oop voor het Antwerpse concert van

Marco Borsato is een enorm succes. Na amper een uur tijd waren donderdago­chtend bijna alle tickets voor het optreden van 16 mei in het Sportpalei­s al uitverkoch­t. Daarom zal er een tweede show worden toegevoegd. De concerten komen er vanwege zijn nieuwe plaat ‘Thuis’, die sinds vandaag in de winkel ligt. De zanger die in 1994 doorbrak met de hit ‘Dromen Zijn Bedrog’, begon gisteren zijn tournee in de Amsterdams­e concerttem­pel Paradiso. Ook in Nederland zijn al extra shows aangekondi­gd.

Canvas start in januari met ‘God Woont In Berchem’, een zevendelig­e documentai­rereeks van Dimitri Van Zeebroeck over de rijkheid aan religies in het Antwerpse district Berchem. Op enkele honderden meters kan je er dertig kerken vinden, soms gewoon in leegstaand­e winkelpand­en. Van Zeebroeck volgde twee jaar lang zeven levensbesc­houwelijke overtuigin­gen. “Het is een unieke kosmos, waarvan veel mensen gewoon het bestaan niet weten”, zegt Van Zeebroeck.

Zondag is er een stukje uit de eerste aflevering, over priester Jacky Carroen van de Sint-Hubertus en Sint-Willibrord­usparochie, te zien in het programma ‘4*7’, waarin elke aflevering documentai­remakers een reportage tonen van zeven minuten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium