Het Belang van Limburg

“Op maat van ouders met schoolgaan­de kinderen”

Truiens callcenter introducee­rt ‘9 to 3’-jobs

- Ruben STEEGEN/Raf VANMECHELE­N

Het Truiense callcenter Callexcel is dringend op zoek naar 120 nieuwe medewerker­s en lanceert daarom de ‘9 to 3’-job. “Van negen uur ’s morgens tot drie uur in de namiddag, helemaal op maat van ouders met schoolgaan­de kinderen”, zegt Céline Malyster van Callexcel. Een prima idee, vindt arbeidsmar­ktexpert Jan Denys van Randstad.

SINT-TRUIDEN -

Het gaat hard voor Callexcel, het callcenter op Stayen dat grote spelers als Telenet, Lampiris, Nespresso en Colruyt onder zijn klanten telt. In een paar jaar tijd vervijfvou­digde het aantal medewerker­s tot 550. Binnenkort komen daar nog eens 120 mensen bij. “Door onze exponentië­le groei zijn we continu op zoek naar vers bloed, wat uiteraard een hele uitdaging is”, zegt Malyster.

Ideale mama’s en papa’s

Om de nieuwe vacatures sneller in te vullen, boort het Truiense bedrijf nu een nieuwe doelgroep aan: ouders met schoolgaan­de kinderen. “Voor heel wat jonge mama’s en papa’s is een traditione­le baan moeilijk met een gezin te combineren. Vandaar dat we nu de ‘9 to 3’-job lanceren, precies de uren dat de kinderen op school zitten. Op die manier kunnen ouders hun job perfect combineren met die van ideale mama of papa.” Arbeidsmar­ktexpert Jan Denys van Randstad ziet alleen maar voordelen. “Het principe van flexibele arbeid is niet nieuw, maar wordt nog relatief weinig toegepast”, weet Denys. “De overgrote meer-

arbeidsmar­ktexpert Jan DENYS

Marc Coucke casht nog snel 50 miljoen euro OOSTENDE -

Zakenman Marc Coucke heeft zichzelf eind oktober 50 miljoen euro uitgekeerd via een kapitaalve­rmindering bij zijn investerin­gsmaatscha­ppij Alychlo. Dat blijkt uit de bijlagen van het Belgisch Staatsblad. Via Alychlo investeert Coucke de opbrengst van de verkoop van Omega Pharma in bedrijven als Snowworld, Versluys, Fagron of nog Pairi Daiza. Volgens ‘De Tijd’ zou de hele operatie te maken hebben met de invoering van een belasting op kapitaalve­rmindering­en begin volgend jaar. Sinds die beslissing bekend is, verschenen in het Staatsblad al honderden aktes van bedrijven die nog snel hun kapitaal vermindere­n en zo op een fiscaalvri­endelijke manier geld aan hun aandeelhou­ders terugstort­en. derheid van de arbeidsple­kken in ons land zijn traditione­le ‘9 to 5’-jobs. Wie deeltijds werkt, blijft meestal een of meerdere dagen thuis. Maar daarmee ben je als ouder met kinderen niet geholpen op de dagen dat je werkt. Een ‘9 to 3’-job spreekt een nieuwe doelgroep werkzoeken­den aan, waardoor de werkgever ook sneller geschikt personeel vindt. Een winwinsitu­atie dus.”

55-plussers

Callexcel mikt overigens niet uitsluiten­d op jonge ouders. “Ons center is dag en nacht open, dus met enkel werknemers die van negen tot drie werken, redden we het niet. Iedereen is welkom. Zo zijn we ook op zoek naar ervaren 55plussers. Die hebben misschien net meer tijd in de late namiddag, zodat op het einde van de rit alle puzzelstuk­jes in elkaar vallen. Die flexibilit­eit is een van onze troeven.” Sollicitan­ten kunnen vanaf vandaag terecht in de popupbar van Callexcel op de Grote Markt van Sint-Truiden. “Op 21 en 29 november en 9 december zijn er speciale sollicitat­iesessies in het café.”

Wie deeltijds werkt, blijft meestal een of meerdere dagen thuis. Maar daarmee ben je als ouder met kinderen niet geholpen op de dagen dat je werkt

 ??  ??
 ?? FOTO VRS ?? Op Stayen werken nu 550 mensen voor Callexcel, maar daar komen er nog 120 jobs bij.
FOTO VRS Op Stayen werken nu 550 mensen voor Callexcel, maar daar komen er nog 120 jobs bij.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium