Het Belang van Limburg

Modeketen Mango overplakt Spaanse prijskaart­jes bij ons met hogere prijs

“Special Price voor handtas bleek 6 euro duurder”

- Ruben STEEGEN

‘Special price’ prijkte er op het prijskaart­je van een handtas die Gitte Bijnens uit Lummen vorige week bij kledingzaa­k Mango op de kop tikte. “De handtas kostte 25,99 euro”, vertelt de Lummense. “Een koopje, dacht ik. Totdat ik thuis ontdekte dat onder het opgeplakte etiket een oude prijs van 19,99 euro schuilging.”

HASSELT -

“Heel erg special voelde die 25,99 euro niet meer aan”, zucht Gitte, die geen klacht indiende, maar zich wel voelt afgezet. “Mango heeft mij verleid tot de aankoop van een handtas die voordien blijkbaar goedkoper was. Bovendien had een vriendin vorige week net hetzelfde aan de hand, maar dan met een trui.”

Bij kledingket­en Mango, die zijn hoofdzetel in Spanje heeft, zitten ze verveeld met de zaak, die blijkbaar geen uitzonderi­ng is. “Die 19,99 euro is de prijs waaraan deze handtas in Spanje in de rekken ligt”, luidt de uitleg bij Mango België. “Alle producten voor de Belgische markt worden al jaren met Spaanse prijskaart­jes geleverd. Maar doordat de loonkosten en taksen in ons land een pak hoger liggen, wordt élk etiket met een duurdere, Belgische prijs overplakt. In landen als Frankrijk, Duitsland en Nederland gebeurt net hetzelfde.”

We krijgen regelmatig klachten van klanten die ontdekken dat er onder het etiket een goedkopere prijs staat

Mango België

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium