Het Belang van Limburg

Ik niet lang leven” De Leeuw zijn zielsverwa­nten

-

Sa Pinto: “De technisch directeur ziet ook mijn werk op training, elke dag. Denk je nu echt dat een coach op dit niveau geen benul heeft van tactiek? Diegenen die zeggen dat ik in mijn hoofd nog te veel speler ben, vertellen onzin. Het is mijn natuur, die driftighei­d langs de lijn, maar ik vuur er ook mijn spelers mee aan. Ik laat me evenwel niet meeslepen, ik zit heus ook op tijd op de bank om te noteren en na te denken over de tactiek. Al volg ik wel Pep Guardiola als die zegt dat mentalitei­t belangrijk­er is dan tactiek.”

Gerets: “Bij sommige teams, zoals PSV, had ik zo’n sterke ploeg dat er niet veel tactiek nodig was. Een nieuwe coach en zeven nieuwe spelers, dat vraagt tijd. Dan kan je die man niet al na enkele weken afmaken.”

Ik spaarde vroeger foto’s van jou. Van de WK’s van ‘82, ‘86 en ‘90… Eric is een legende

Had Mpoku in de laatste minuut niet gescoord tegen Lokeren, dan was het eind september al afgelopen.

Sa Pinto: “Dat is ons lot. Terwijl ik ervan overtuigd ben dat ik hier momenteel de juiste man op de juiste plaats ben.”

Gerets: “Onderschat ook de druk niet. Mijn makkelijks­te jaar als coach was mijn derde bij Lierse, toen we kampioen werden. Net omdat ik niets te verliezen had, met spelers die bij hun vorige club op de bank zaten: Menzo, Haagdoren, Rudy, Klyuev... Ik maakte er vooral een hechte vriendenbe­nde van. (genietend) Sommigen zeiden achteraf dat we de titel behaald hebben op café. Om de

Ricardo SA PINTO paar maanden gingen we allen samen op stap. En met de biertjes steeg de spirit.”

Sa Pinto: “Nog niet geprobeerd, maar indien nodig doe ik dat ook. Zeker weten!”

Gerets: “Ik was mijn hele carrière heel close met mijn spelers. Dat was een risico dat ik bewust nam. Maar je moet wel altijd in de kleedkamer de baas blijven, Ricardo.”

Sa Pinto: “Dat is waar. If you cannot control them, they kill you.” Sa Pinto: “Waar woon jij eigenlijk, Eric?”

Gerets: “In Maasmechel­en. Twee dagen per week. Ik ben meer in Luik, mijn vriendin heeft een huis hier tien minuutjes vandaan.”

Sa Pinto: “Altijd welkom op een training, Eric.”

Gerets: “Wil ik graag doen. Ik ben vooral in Limburg om te vissen.

(lacht) I love it. Ik heb thuis een visvijver van

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium