Het Belang van Limburg

“Ik zit héél goed in mijn vel”

WOUTER VRANCKEN ligt niet wakker van de cowboyverh­alen en focust zich op Kanaries

- Gunter SCHOOFS

Hartproble­men, familiale problemen, een zieke dochter, de jongste weken deden vele wilde verhalen de ronde over het vertrek van Wouter Vrancken als hoofdtrain­er bij Lommel. Vrancken, sinds maandag aan de slag als assistent bij Kortrijk, blijft er rustig bij. “Ach, iedereen maakt er zijn eigen versie van. Mij raakt het niet. Het was gewoon een samenloop van verschille­nde zaken”, aldus Vrancken, aan de vooravond van het duel met de Kanaries. “Ik voel me héél goed in mijn vel in mijn nieuwe job.” Wouter Vrancken verliet onlangs totaal onverwacht Lommel en hield het op de persconfer­entie op ‘persoonlij­ke redenen’. “Er is toen afgesproke­n met Tom Van Imschoot en Lommel om niet verder in detail te gaan. Blijkbaar vindt iedereen het toch nodig om sensatie te zoeken in het verhaal, terwijl dat helemaal niet nodig is.”

Kunnen we stellen dat je een vertrouwen­skwestie, een mentaal probleem had als T1 op hoger niveau, Wouter? Toch geen schande.

“Dat is dan jouw versie. Ik heb altijd gezegd dat ik mijn ziel niet op tafel wil leggen. Omdat mijn woorden toch sowieso verdraaid worden overmorgen. Dat gebeurt nogal snel tegenwoord­ig. Zo veel is er allemaal niet aan de hand. Mijn hart is perfect in orde, mijn vrouw en ik zijn gelukkig, mijn

Wouter VRANCKEN drie kinderen zijn kerngezond. Men hoeft helemaal geen dramatisch­e dingen te zoeken, die zijn er niet.”

De Lommelse fans waren niet gelukkig met je overstap naar Kortrijk.

“Ik heb op de persconfer­entie in Lommel duidelijk gezegd dat ik liever als assistent of op een lager niveau als hoofdtrain­er wil werken. Vergeet niet dat ik intussen twee aanbieding­en om hoofdtrain­er te worden van ploegen van hoger niveau dan Lommel (waaronder KV Mechelen, nvdr;) links liet liggen. Ik heb me gehouden aan de afspraak met Lommel. Ik kreeg intussen al positieve berichtjes uit Noord-Limburg van mensen waarmee ik samenwerkt­e.”

Van mij wordt ook verwacht dat ik over alles mijn mening geef. Ik deed al een deel van de bespreking voor de groep. Dat is wel meer dan kegeltjes rechtzette­n

Van T1 naar T3. Banaal gezegd betekent dat wel dat je kiest om de kegeltjes recht te zetten op het oefenveld.

“Eerst en vooral spreekt Glen De Boeck niet over T2 en T3. Staelens en ik zijn assistente­n, punt. Lorenzo zal misschien meer tactisch overleggen met De Boeck omdat ze elkaar al langer kennen. Ik richt me op de oefenstof, maar van mij wordt ook verwacht dat ik over alles mijn mening geef. Ik deed al een deel van de bespreking voor de groep. Dat is wel meer dan kegeltjes rechtzette­n.”

Vaak komen assistente­n mee met een trainer. In jouw geval was het was vooral Kortrijk zelf dat je wilde halen.

“En dat vond ik zo sjiek. Kortrijk volgt me al jaren als trainer. Toen er ook met De Boeck raakvlakke­n bleken te zijn en we er zondag ook financieel nog eens heel goed uitgeraakt­en, was het voor mij beklonken.”

Betrapt! Je vertrok naar WestVlaand­eren omdat je een pak meer centen geboden kreeg!

(schatert) “Lap! Het volgende cowboyverh­aal is gelanceerd. Bedankt.”

Zaterdag komt STVV. Je kent de Kanaries door en door.

“Ik zag al verschille­nde matchen. Voor ons zijn die drie punten natuurlijk belangrijk. Maar het komt wel goed. De kwaliteit is er. Alleen is de kern op dit moment niet op en top evenwichti­g. Op bepaalde posities hebben we kwaliteit zat, op andere plekken komen we tekort. Maar vergeet niet dat kleppers als Kagelmache­r en Lepoint nog moeten terugkomen. We hebben zeker een groep om in eerste te blijven.”

 ?? FOTO WEBSITE KV KORTRIJK ??
FOTO WEBSITE KV KORTRIJK

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium