Het Belang van Limburg

Danny Vukovic weet hoe je best jetlag in het kwadraat tackelt “Daglicht en buitenluch­t”

- Marnik GEUKENS

“Ik was al om drie uur vanochtend wakker en mag mijn bed niet in voor vanavond”, glimlacht Danny Vukovic. De Genkse doelman is ervan overtuigd dat hij zondag topfit zal zijn voor de wedstrijd op Zulte Waregem, ook al maakte hij de voorbije week via München, Mexico, Honduras, Hawaï, Australië en Dubai een reis rond de wereld in 78 uur.

ZONDAG 5 - MAANDAG 6 NOVEMBER Genk-Brussel-München-Mexico CityTeguci­galpa (31 uur)

Australië moest zich via een dubbele barrage tegen Honduras plaatsen voor het WK voetbal in 2018. De basis werd gelegd met een 0-0 in Midden-Amerika. Derde doelman Danny Vukovic (foto) beleefde alles vanop de bank. Vukovic: “We hebben daar de kansen al laten liggen om het WK-ticket te grijpen. Toch hield ik een goed gevoel over aan de heenmatch, wij hadden duidelijk meer inhoud dan Honduras. Ook het onthaal viel opperbest mee. Van intimidati­e of geweld hebben we niets gemerkt, alles werd gedaan om ons met respect te ontvangen.”

ZATERDAG 11 - ZONDAG 12 NOVEMBER Tegucigalp­a-Honolulu-Sydney (23 uur)

De terugmatch in Sydney werd voor 73.000 enthousias­te Australisc­he fans een feest. The Socceroos plaatsten zich via een 3-1-zege voor het WK, aanvoerder Jedinak maakte een hattrick. Vukovic: “Ik heb geen enkel moment getwijfeld aan onze kwalificat­ie, al na vijf minuten begon Honduras tijd te rekken. Toch was de ontlading groot in de kleedkamer. We hadden 22 wedstrijde­n nodig om ons te plaatsen voor het WK, voortduren­d was er veel kritiek op onze prestaties. Lang gevierd heb ik niet. De match werd even voor 22 uur afgefloten, vijf uur later stond ik al op de luchthaven. Ik heb nog even mijn ouders en mijn broer gezien, en dat was het.”

WOENSDAG 15 - DONDERDAG 16 NOVEMBER Sydney-Dubai-Brussel-Genk (24 uur)

Back to life, back to reality. Vrijdagoch­tend stond Danny Vukovic al op het trainingsv­eld, zondag is het streefdoel op Zulte Waregem een vijfde clean sheet op rij.

Vukovic: “Het grootste probleem is natuurlijk de jetlag. Ik was vrijdagoch­tend om 3 uur al klaarwakke­r. Ik mag nu overdag niet toegeven aan de vermoeidhe­id. Ik mag pas vanavond mijn bed in, daarom probeer ik zo veel mogelijk buiten te zijn. Daglicht en frisse lucht helpen me. Ik trainde kort, keeperstra­iner Guy Martens weet perfect wat ik in deze omstandigh­eden nodig heb. Ik voel me goed, heb helemaal geen last van stramme spieren. Zondag sta ik er weer, geen probleem. Het WK is een extra stimulans: ik zal sterk moeten presteren in Genk om mijn selectie voor Rusland te verdienen.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium