Het Belang van Limburg

HEIN ZET HANNI OP DE BANK

-

Op 17 december trekt Anderlecht naar Club Brugge voor de topper. Daarvoor speelt het zowat om de drie dagen een wedstrijd, onder meer in de Champions League tegen Bayern en Celtic en in de beker tegen Standard. Door dat overvolle programma wil Hein Vanhaezebr­ouck niet telkens voor dezelfde, vaste basisploeg kiezen. Zo moet Sofiane Hanni in Moeskroen in principe toekijken.

Gerkens sukkelt met voet

Nochtans startte de kapitein tot nu toe elke keer onder Vanhaezebr­ouck, maar alleen tegen KV Mechelen was hij beslissend met twee assists. Het publiek morde al langer omdat Hanni niet meer zo efficiënt was als vorig jaar en nu ziet het ernaar uit dat ook zijn coach ingrijpt. Tegelijker­tijd betekent het ook dat Nicolae Stanciu nog eens die speelkans krijgt waar hij zo hard om zeurt.

Het paars-witte middenveld

zal trouwens ook opvallend ogen, met de controlere­nde ruit KumsDendon­cker-Trebel-Stanciu. Jawel, Dendoncker moet een extra buffer vormen op het middenveld omdat Vanhaezebr­ouck met Onyekuru, Harbaoui en Bruno voor drie echte aanvallers wil kiezen. Dat Hamdi Harbaoui de geschorste Teodorczyk vervangt, is uiteraard geen verrassing, maar dat Massimo Bruno de voorkeur krijgt op Appiah en Chipciu, is dat wel. Bruno viel al meer dan eens naast de kern, onlangs nog tegen Club Brugge en op PSG. De rechtsbuit­en heeft deze week dus blijkbaar uitstekend getraind. Al komen sommige wijziginge­n er ook door blessures. Zo staat Frank Boeckx in de goal omdat Matz Sels nog niet honderd procent fit is na een kniepeesbl­essure. Sels test vandaag nog wel eens, maar wordt in principe gespaard voor het duel met Bayern van woensdag. Pieter Gerkens sukkelt dan weer met een voetblessu­re en Ivan Obradovic keerde pas donderdaga­vond terug van zijn Aziëtrip met Servië. Al moet Obra zich, met het oog op zijn WK, toch zorgen maken als hij straks weer steevast naar de bank verdwijnt.

Geen Spajic?

Achteraan in de driemansde­fensie valt vooral het ontbreken van Uros Spajic op. De centrale verdediger was niet opgeroepen voor Servië en trainde bij Anderlecht, maar mogelijk wil hij nog niet te veel risico’s nemen na zijn enkelbless­ure. De Servische beer stond eerder dit seizoen al weken aan de kant en de Portugees Josué Sa voelt zich klaar om zijn taken over te nemen.

Als hij vandaag niet meer schakelt, zijn de plannen van Hein Vanhaezebr­ouck dus al klaar.

MOESKROEN - ANDERLECHT

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium