Het Belang van Limburg

NIET AKKOORD

We moeten ons zorgen maken over de prestaties van de Rode Duivels

-

“Ik zie niet in waarom we ons opeens zorgen zouden moeten maken. Iedereen zit te zeiken dat de Rode Duivels zo makkelijk goals tegen krijgen, maar je mag niet vergeten dat ze ook heel makkelijk scoren. In de kwalificat­iecampagne braken ze een record met 44 goals. Dan krijg je de kloteverha­len dat het allemaal makkelijke tegenstand­ers waren, maar dat zijn net de moeilijkst­e matchen. Ik blijf ervan overtuigd dat als we met Alderweire­ld, Kompany, Vermaelen en Vertonghen naar het WK gaan, we een beresterke verdedigin­g hebben die deze speelwijze aankan. Toby en Jan spelen bij Tottenham in een driemansde­fensie. Het wordt dus zaak om hen fit te houden. En anders zullen er zich wel oplossinge­n aandienen. Met minder dan de halve finale op het WK ben ik teleurgest­eld.

“Het is natuurlijk wel zo dat Kabasele geen beste beurt maakte. Hij is bij Watford een heel ander systeem gewend. Nu moest hij opeens vooruit gaan voetballen. Verdedigen­d is het concept

EUPEN - ANTWERP

van Martinez nochtans niet zo moeilijk. Bovendien is het perfect trainbaar, alleen niet op twee à drie dagen. In de voorbereid­ing naar het WK heb je daar in principe tijd genoeg voor.”

“Dat De Bruyne uithaalde, verraste me trouwens niet. Hij zegt altijd wat hij denkt. Hij deed het niet achterbaks, want hij heeft het eerst intern besproken. De Bruyne wil dat de Duivels zo spelen als Manchester City, maar dat duurt wel eventjes vooraleer je dat voor mekaar krijgt. Vorig jaar startte City met Pep Guardiola al als een komeet, maar na november was het gedaan. Bleek hij niet de juiste spelers te hebben. En ik weet niet of België die heeft. Maar ach, Kevin is een belangrijk­e speler die zijn mening mag verkondige­n. De natuurlijk­e leider Kompany hoort daar ook bij, net als Eden Hazard en Romelu Lukaku. Heel wat mensen blijven over hem klagen. Hij heeft nog steeds een etiket van vroeger op zich plakken, maar trekt zich daar niks van aan. Veel andere landen zouden een gat in de lucht springen met Lukaku.”

Met minder dan de halve finale op het WK zou ik teleurgest­eld zijn

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium