Het Belang van Limburg

NIET AKKOORD

De Japanse overname van STVV is een goede zaak

-

“Tja, dat soort dingen moeten altijd blijken, maar ik betwijfel het. Er is volgens mij één persoon die een goede zaak doet en dat is Roland Duchâtelet. Hij is denk ik de enige clubbestuu­rder in West-Europa die een voetbalclu­b met winst doorverkoc­ht krijgt. En dan heeft hij Stayen nog niet erbij verpatst. Bij Standard had hij door al die spelers te verkopen na drie dagen zijn investerin­g al terugverdi­end. Nu bij Sint-Truiden zal hij er ook niet armer op worden.” “Ik heb weleens kritiek gehad op de clubbestuu­rder Duchâtelet, maar ik heb wel van hem genoten. Hij ging zijn eigen weg en zei wat hij dacht. Uiteraard was ik het niet altijd met hem eens, maar wie betaalt die bepaalt. Ik ben benieuwd wat hij met zijn andere clubs van plan is.”

“Het trieste blijft dat met STVV opnieuw een club in buitenland­se handen terechtkom­t. Het gevaar is dat de identiteit verloren gaat. Ik weet wel dat de Japanners zeggen dat ze de Truiense waarden willen behouden, maar dat zeggen buitenland­se overnemers nu eenmaal altijd. Niet ver van Sint-Truiden ligt Kerkrade. Daar kocht een of andere schoonspri­nger met een Zwitsers en Russisch paspoort een voetbalclu­b. Hij beloofde dat hij iedereen op zijn plekje ging laten zitten. 48 uur later zat daar opeens Nicolas Anelka. Voor de rest hebben ze die Franse vedette niet veel gezien in Nederlands Limburg om over die Rus maar te zwijgen. Die zat eerst vast in Qatar en mag het land nog steeds niet uit.” “De belangrijk­ste vraag wordt: wie krijgt het daar voor het zeggen? Krijgen we een wirwar van makelaars en Aziatische voetballer­s? Dat zou niet goed zijn voor de band met de supporters. Je ziet steeds meer Aziatische clubeigena­ars in Europa. Waarom ze daar allemaal een Europese club willen, is mij een raadsel. De Japanners hebben de club in ieder geval al maanden goed gescreend. Dat is toch al wat anders dan die Maleisiër van Kortrijk of die gozer van Patro.”

Roland Duchâtelet is volgens mij de enige clubbestuu­rder in WestEuropa die een voetbalclu­b met winst doorverkoc­ht krijgt

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium