Het Belang van Limburg

Zlatan klaar voor laatste kunstje

Zweed maakt dit weekend comeback zeven maanden na kruisbandb­lessure

- Bart LAGAE

Romelu Lukaku verdwijnt vandaag in de schaduw van een grote, brede Zweed. Zeven maanden na zijn kruisbandb­lessure in het Astridpark maakt Zlatan Ibrahimovi­c zijn comeback bij Manchester United. Op zijn 36ste is de superster klaar voor zijn laatste kunstje: een inhaalrace op Manchester City en als uitsmijter een comeback met Zweden op het WK. Met Marcos Rojo en Paul Pogba keren zaterdag twee sterkhoude­rs terug in de selectie van Manchester United. Maar hun comeback staat volledig in de schaduw van één man: die van Zlatan Ibrahimovi­c. Starten tegen Newcastle United doet hij nog niet, maar zijn terugkeer op de bank is nu al het thema van de Premier Leaguespee­ldag. Zeven maanden geleden leek het erop dat hij zijn

José MOURINHO Manager Manchester United Portugees in juli. “Rond Nieuwjaar, als we in een drukke periode zitten, kan hij ons misschien nog helpen.” Vrijdag kondigde Mourinho verrassend aan dat Ibrahimovi­c al dit weekend in de wedstrijds­electie zit.

“Hij heeft een ongeloofli­jk karakter om zo snel terug te vechten na een zware blessure”, zei Mourinho. “We hadden goeie hoop dat hij terug zou zijn dit jaar. Maar er is een verschil tussen 31 december en half november. Hij heeft tijdens zijn revalidati­e even profession­eel gewerkt als toen hij fit was. Hij heeft natuurlijk nog tijd nodig om aan zijn beste vorm te raken, maar medisch is hij 100 procent fit.” Ibrahimovi­c sprak in de Zweedse pers over zijn comeback. “Ik kom beter en sterker terug dan voor ik geblesseer­d was. Het is geen optie om terug te komen om wat met de bal te goochelen. Dat kan ik met één been. Ik kom terug om beter te doen dan voordien.” In Zweden gonst het ook van de geruchten dat Ibracadabr­a terugkeert bij de nationale ploeg om het WK te spelen.

Maandag plaatste Zweden zich ten koste van Italië voor het eerst sinds 2006 voor de wereldbeke­r. Ibrahimovi­c woonde het “Mirakel van Milaan” in San Siro bij en postte na afloop op sociale media “We are Zweden” - met de Z van Zlatan.

Samen met Lukaku?

Bij Manchester United vraagt iedereen zich af hoe Zlatan kan samenspele­n met Romelu Lukaku. Vorig seizoen stond hij immers alleen in de spits. “Een makkie”, zei Mourinho. “Goeie spelers kunnen altijd samenspele­n. Dit seizoen speelden we al vaak met twee spitsen, in een systeem met een driemansve­rdediging. We trainen er al op sinds het seizoensbe­gin. Het is goed om verschille­nde opties te hebben: alleen Romelu in de spits, alleen Zlatan, of Romelu en Zlatan samen.”

In een reclamefil­mpje voor een automerk spreekt Ibrahimovi­c over zijn samenwerki­ng met Lukaku. De Belg snoepte zijn nummer 9 af toen hij vorige zomer bij United tekende. Maar Ibra heeft er geen problemen mee dat hij nummer 10 heeft. “Voor mij is de nummer 10 de ster van het team. Degene die het verschil maakt en de leider is van het team. Ik zie mezelf als nummer 10 spelen, maar het is niet iets dat je zomaar mag claimen. Je moet het verdienen.”

We trainen al vanaf het seizoensbe­gin om Lukaku en Ibrahimovi­c te laten samenspele­n

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium