Het Belang van Limburg

Ook comeback voor Kompany en Benteke?

-

Behalve Zlatan Ibrahimovi­c zouden ook Christian Benteke (Crystal Palace) en Vincent Kompany (Manchester City, foto) hun comeback kunnen maken in de Premier League. Kompany is sinds 31 augustus out met een blessure aan de kuit. City-trainer Pep Guardiola zei op zijn persbabbel dat Kompany zaterdag op Leicester de geschorste Nicolas Otamendi kan vervangen. “Ik heb een plan in gedachten om Otamendi te vervangen”, zei Guardiola. “We hebben Eliaquim Mangala (ex-Standard) en misschien kan Kompany spelen.” Kompany ging voor de interlandb­reak langs bij de Spaanse dokter Ramon Cugat. Die is optimistis­ch over een snelle terugkeer.

Pulis boos op Martinez

West Brom-Chelsea doet het zaterdag zonder twee Belgen. Michy Batshuayi is nog steeds niet speelklaar na de trap die hij had gekregen in de League Cup-wedstrijd met zijn club. Nacer Chadli liep donderdag op training een spierscheu­r op aan de dij. West Bromcoach Tony Pulis was vrijdag scherp voor bondscoach Roberto Martinez omdat Chadli twee volle matchen met de Rode Duivels had gepeeld. “Hij was nog niet honderd procent, maar speelde wel twee keer 90 minuten voor zijn land”, zei Pulis. “Dat heeft hem geveld. We zijn erg teleurgest­eld in België.”

Kevin Mirallas is opnieuw geselectee­rd bij Everton na het incident op training voor de interlandb­reak. Marouane Fellaini en Toby Alderweire­ld (tot Nieuwjaar) zijn nog steeds out.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium