Het Belang van Limburg

“We spelen zonder hersenen”

Ronnie McCollum ergert zich aan zwakke verdedigin­g na roemloze nederlaag

- Raf COMANS

Een zwak verdedigen­d Hubo Limburg United is er niet geslaagd om in Luik te winnen. De Walen golden voor het seizoen samen met Leuven als het zwakke broertje, maar boekten gisteren hun derde zege op rij, de vierde al van het seizoen. Dat is dubbel zoveel als de Limburgers. Als United niet snel uit een ander vaatje tapt, dreigt een lang en kleurloos seizoen. “We verdedigen niet. We spelen zero defense en het gameplan wordt niet uitgevoerd. Sorry, ik zeg elke week hetzelfde, maar het is gewoon zo”, blies de ontgoochel­de Limburg United-coach Ronnie McCollum na afloop stoom af. Nochtans openden Desiron en Heath veelbelove­nd, maar dan kregen de Limburgers een 12-0 om de oren. Hertay zat op dat moment al op de bank met twee fouten, een balverlies en een paar gemiste open kansen. Zijn vervanger Rahon deed het amper beter, maar via Mukubu en drie driepunter­s van Unruh bogen de Limburgers om naar 19-25. “De spelers nemen het te gemakkelij­k op en dan blijkt het tegendeel”, zucht McCollum. “Ze denken: we staan 12 punten achter, dat halen we wel op. Maar dat kost wel telkens energie.”

Luik haalde in het tweede quarter het zwaar geschut boven. Met vijf bommen, waarvan drie van Harris, nam de thuisploeg opnieuw de leiding: 46-40 (16’). Langs Delalieux en Mukubu sloot United aan, maar nieuwe Limburgse balverliez­en en fouten lieten Luik toe om de kloof met een 7-0 uit te diepen naar 53-44.

Frustreren­d

De bezoekers probeerden na de rust (53-46) de bakens te verzetten. Omdat Luik maar bleef raak treffen vanachter de driepuntbo­og, lukte dat niet in het derde quarter: 66-59. Via vier bommen op rij van Tate Unruh nestelde Limburg United zich uiteindeli­jk toch in het spoor van de thuisploeg: 77-75 (35’). Releford hing de bordjes helemaal gelijk (80-80). Luid aangemoedi­gd door zijn supporters liep Luik echter opnieuw weg naar 86-80. Spicer en vrijworpen van Desiron deden de Limburgse hoop opflakkere­n en Releford zorgde met een steal en een dunk voor 91-89 met nog 32 tellen op de klok. Larson zorgde vanop de vrijworpli­jn voor 93-89 (nog 19 seconden). United moest te lang zoeken om nog een halve kans bijeen te krijgen. Het shot van Releford ging naast en daarmee was het lot van de Limburgers bezegeld. “De bedoeling was om op het laatste shot van Luik geen fout te maken. Maar we deden het toch, zo stonden we vier punten achter in plaats van twee ”, legde McCollum uit. “We spelen zonder hersenen. Het is frustreren­d. Op al die zaken trainen en werken we. Maar als de wedstrijd begint, is het allemaal vergeten. Buiten Larson kregen alle andere Luikse spelers open shots.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium