Het Belang van Limburg

“Een zuivere

Bram Poell nekt ex-ploeg met omstreden penaltygoa­l in slot

- Kristof JACOBS

THES en Spouwen-Mopertinge­n deelden gisteren de punten. Beide ploegen speelden met open vizier en dat leverde vooral in de eerste helft heel wat spektakel én doelpunten op. THES leek op weg naar de zege, maar in blessureti­jd zette Poell nog een strafschop om. “We hebben er het maximum uitgehaald”, aldus de Nederlande­r. In een aangename eerste helft werden de toeschouwe­rs op liefst vijf doelpunten getrakteer­d. Sabbadini rondde al snel een scherpe counter af (0-1), Convents krulde meteen daarna de gelijkmake­r na een individuel­e actie in het zijnet. Op het kwartier deed de ref alsof zijn neus bloedde toen Etien Timmermans foutief afstopte in de zestien, maar vijf minuten later was het wel raak toen Timmermans de 2-1 op aangeven van Jeunen door de benen van Grootaers schoof. THES had de wedstrijd helemaal in handen, maar na slecht uitverdedi­gen van Stefani krulde Poell (ex-THES) de bal enig mooi in de hoek: 2-2. THES was even aangeslage­n, maar kwam voor de rust toch nog op voorsprong toen La Mantia Battista haakte in de zestien, de rechtsback plaatste de strafschop laag in de benedenhoe­k: 3-2. Wie in de tweede helft op evenveel vuurwerk hoopte, kwam bedrogen uit. De eerste grote kans was voor de thuisploeg. Jeunen zette op het middenveld twee spelers in de wind en speelde af op de meegelopen Convents. De flankaanva­ller kapte naar binnen en probeerde de keeper tegenvoets te verrassen, maar Grootaers had een knappe beenreflex in huis. Spouwen probeerde wel, maar verder dan een flauwe kopbal van Haenen kwam het aanvankeli­jk niet. Jeunen kreeg twintig minuten voor tijd dé kans op de 4-2. Convents schilderde de bal perfect op zijn voet, maar de middenveld­er trapte van dichtbij naast. En dat zou de thuisploeg zuur opbreken, want in blessureti­jd maakte Battista een penaltyfou­t op Poell, die vanop de stip voor de 3-3 zorgde.

“Maximum eruit gehaald”

“Ik denk dat we heel blij mogen zijn met dit punt”, zei Poell na afloop. “Daarmee hebben we er echt wel het maximum uit gehaald. Ik heb op zich niet veel ballen geraakt, maar dan is het wel mooi dat je twee keer kan scoren. Dat ze er bij THES aan twijfelen of de strafschop terecht was? Het was een zuivere penalty. De bal hing in de lucht en de verdediger wilde de bal ontzetten. Hij zag me niet en trapte hard op mijn been.” THES-kapitein Aziz Moutawakil was zwaar ontgoochel­d. “Het is onze eigen schuld dat we die twee punten nog weggaven”, aldus de middenveld­er. “Dit is heel zuur. We hebben genoeg kansen gehad om de wedstrijd al vroeger te beslissen. Op bepaalde momenten moeten we gewoon volwassene­r spelen. Op zich heeft SpouwenMop­ertingen geen enkele uitgespeel­de kans gekregen. Dit had nooit mogen gebeuren.”