Het Belang van Limburg

“Vreemd dat Virton in de gevarenzon­e staat”

Glenn Neven is op zijn hoede voor duel tegen laagvliege­r

- Piet DINGENS

Lommel SK neemt het zaterdag op tegen Virton. De trip naar het uiterste puntje van de provincie Luxemburg roept geen goede herinnerin­gen op bij de troepen van Tom Van Imschoot. “Vrijwel altijd was die match in het putje van de winter geprogramm­eerd”, grimast Glenn Neven. Virton bengelt aan de staart en een kat in het nauw kan rare sprongen maken. “Ik heb ook ooit in ploegen gespeeld die zich dubbel plooiden tegen de leider”, waarschuwt Glenn Neven. “Alleen als onze mentalitei­t even voorbeeldi­g is als die van de tegenstand­er, kunnen we daar winnen. Ik vind het heel vreemd dat Virton met dit spelerspot­entieel in de gevarenzon­e staat. Vorige week verloren ze met 4-0 in Knokke, dat zal nog een extra motivatie zijn om eerherstel te zoeken tegen ons.”

Neven houdt alvast geen goede herinnerin­gen over aan wedstrijde­n in Virton. “Vrijwel altijd was die match in het putje van de winter geprogramm­eerd”, grimast de verdediger.“Ofwel stond het veld compleet blank en struinden we op enkelhoogt­e door de modder, ofwel sneeuwde het volop en zagen we geen lijnen meer. Nu is Koning Winter gelukkig nog niet echt actief.”

De spelers van Lommel blazen vandaag al om half twee verzamelen. “We gaan samen iets eten in Arlon, dicht bij onze bestemming. Daarna zullen we onze stramme spieren heel goed moeten opwarmen voor de match. En dan weer volle bak er tegenaan”, aldus Neven.

LOMMEL SK

Valcke blijft out, achter Vermijl staat een klein vraagteken.

ZONDAG 19-11-17

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium