Het Belang van Limburg

“We moeten samen uit het dal kruipen”

- Frederik BAETEN

Tegen de piraten uit Antwerpen zit er voor Adil (21) en Nayib (26) Lagouireh uit Houthalen misschien weer een basisplaat­s in. De broers beleven samen met Sporting niet de beste seizoensta­rt, maar na de draw in Turnhout willen ze aanknopen met een nieuwe zege.

Heren, bij Sporting Hasselt spelen jullie voor het eerst in jullie carrière samen in dezelfde ploeg.

Nayib: “Door het verschil van vijf jaar in leeftijd, speelden we inderdaad nooit eerder samen. Wij hebben wel in dezelfde clubs gespeeld, onder andere bij Helson en Geel, maar op mijn vijftiende ben ik richting Nederland getrokken en pas sinds dit seizoen voetbal ik weer in België.” Adil:“Ik speelde eerder bij Geel, Helson en vorig seizoen bij Patro. Toen de kans zich aanbood om samen in Hasselt te gaan voetballen, zagen we dit uiteraard wel zitten.”

Praten jullie alles goed voor elkaar of zijn jullie net kritisch voor elkaar?

Nayib: “Wij steunen elkaar door dik en dun, maar dat betekent ook dat we kritisch zijn voor elkaar. Anders word je niet beter.” Adil: “Naast de trainingen in Hasselt gaan we ook samen lopen en fitnessen.”

Hoe blikken jullie voorlopig terug op jullie persoonlij­ke prestaties dit seizoen?

Nayib: “Ik wist dat het lang zou duren voor ik mijn beste vorm zou bereiken. Op dit moment ben ik nog steeds niet honderd procent. Ik heb vorig seizoen een tijd lang zonder competitie­voetbal gezeten en dat gemis maak je niet zomaar goed. Zo zijn er nog wel een paar jongens in ons team. Ik blijf erbij, als onze volledige groep fit is, hebben we een team om bovenin het klassement mee te draaien. Misschien is dat ook net de reden dat we hier voetballen en niet ergens op een hoger niveau.”

Adil: “Vergeet ook niet dat we met een groep zitten met heel veel jonge gasten. We leren elke week bij en samen moeten we uit dit dal kruipen.”

Nayib: “Door de vele geblesseer­den spelen we sinds kort ook met een vast systeem. Wie er speelt is, niet van tel, wel de opdracht die er uitgevoerd moet worden. Degradatie? Dat woord is hier nog niet gevallen en dat zal ook zeker niet gebeuren.”

Samen naar de training rijden is tegenwoord­ig moeilijker?

Nayib: “Klopt. Ik woon alleen in Genk en Adil woont nog bij de ouders in Houthalen (de broers hebben een Marokkaans­e vader en Nederlands­e moeder en er is ook nog een zus van 24 jaar, nvdr.). Onze ouders zijn wel heel tevreden dat we nu bij dezelfde club spelen.(lacht) Op elke thuiswedst­rijd zijn ze present.” Nog steeds zonder Ruytinx, Güvenc, Vanderputt­e, Carvalho en Sejdo.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium