Het Belang van Limburg

“Ik moet mijn energie kwijt”

Benjamin Bahtiri wil er nog eens de beuk inzetten “Aanvallend nog veel kwaliteit”

- Paul THEEUWEN

De eerste uitzege van Pelt én zijn eerste competitie­doelpunt, daar heeft Benjamin Bahtiri een hele week lang met volle teugen van genoten. “Dat doelpunt hing al enige tijd in de lucht, maar het wilde maar niet lukken. En die uitzege, dat is een opluchting. Maar we zijn er nog niet”, onderdrukt hij alle euforie. Benjamin Bahtiri is, zoals bekend, na enige administra­tieve rompslomp in februari van Fortuna Sittard overgekome­n naar Pelt. “Dat was een goede keuze”, lacht de 25jarige middenveld­er. “Ik heb me hier direct thuis gevoeld. De mentalitei­t zit goed. Ik woon in Weert, kon mijn studies aan de Johan Cruyff Academy in Tilburg (bachelor sportmarke­ting, nvdr) afmaken en werk bij Adidas in Designer Outlet Roermond. Het is vlot te combineren.”

Toch moest Bahtiri zich aanpassen aan het Belgisch voetbal. “Het is hier fysiek een stuk zwaarder dan in Nederland”, zucht hij. “In het begin heb ik dat moeten bekopen met drie gele kaarten in evenveel wedstrijde­n. Dit seizoen heb ik er echter maar één na elf matchen. Ik heb mijn lessen dus geleerd. Maar dat is nu eenmaal mijn karakter. Of het nu als aanvallend­e of als verdedigen­de middenveld­er is, ik moet mijn energie kwijt geraken op het veld. Ik kan bijvoorbee­ld blijven lopen. De trainer weet dat. Hij kan altijd op mij rekenen.”

Vorig seizoen kreeg ik drie gele kaarten in drie wedstrijde­n, nu drie in elf matchen

“Naar boven kijken”

De overwinnin­g buitenhuis leverde Pelt een flinke sprong voorwaarts in het klassement op. “Maar die kan even snel weg zijn”, relativeer­t Bahtiri. “Wij moeten er elke week met de volle honderd procent tegenaan. Wij zitten in een reeks waar iedereen van iedereen kan winnen of verliezen. De middenmoot troept nog samen, maar dat blijft zo niet. Het

Benjamin BAHTIRI is voor ons een kwestie van met lef naar boven te kijken. Er zit nog rek in de ploeg. Maar volgens mij begint de competitie pas echt na de winterstop.”

“Onze competitie­start hebben we helaas gemist”, trapt Bahtiri een open deur in. “Alhoewel, op Tongeren hield een wereldsave van hun keeper ons van een draw. Ik had daar moeten scoren. Maar nu is de kop eraf. Ik hoop er snel nog een paar binnen te prikken. Voor de winterstop vallen er nog vijftien punten te rapen. Nu het vuur in de ploeg is, lijkt niets mij onmogelijk. Eerst zaterdag wel de punten thuis houden natuurlijk. Ik hoop dat de muzikale sfeermaker­s ons weer super zullen ondersteun­en. Het zal wel lukken, want volgens mij hebben wij voldoende potentieel om de top vijf te halen.” Rykx speelt bij de beloften. Goossens (knie) en Delarbre (lies) revalidere­n.

DE KERN: Verovert Kobe Appermont (foto) tegen Hoeilaart voor de derde keer een basisplaat­s? “Geen idee, maar het gaat vooruit met mijn voetbalcar­rière”, voelt hij zich momenteel goed in zijn vel. In de negen overige wedstrijde­n vergaarde de ex-buurjongen van Thibaut Courtois 209 speelminut­en waarin hij viermaal de weg naar doel vond. Appermont moet enkel vaste spits Arnaud Godard met vijf goals voor zich dulden. Ondanks deze indrukwekk­ende cijfers is de rasechte Bilzenaar niet ontevreden met zijn statuut van supersub. “Als voetballer wil je natuurlijk altijd meer spelen, maar ik respecteer de keuze van de trainer. Ik ben nog altijd máár 19 jaar, he. Het belangrijk­ste voor mij is dat ik nu elke week bij de kern kan zijn. Ondanks de lijst geblesseer­den loopt er met Godard, Zejnilovic en Heleven in aanvallend opzicht nog veel kwaliteit rond. Een jaar geleden behoorde ik nog niet eens tot de selectie. Eigenlijk is ons spel identiek aan vorig jaar. Dezelfde opbouw en dezelfde looplijnen, maar we slikken veel meer doelpunten. In deze reeks worden alle foutjes genadeloos afgestraft.” Heleven komt opnieuw bij de kern ten nadele van Hendrix. Bruggen (hamstrings) heeft de eerste looptraini­ng achter de rug. Boosten, Fares en A. Ubachs hernemen deze namiddag bij de reserven.

 ?? FOTO MIST ?? Benjamin Bahtiri: “Wij hebben het potentieel om de top vijf te halen.”
FOTO MIST Benjamin Bahtiri: “Wij hebben het potentieel om de top vijf te halen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium