Het Belang van Limburg

TWEE VOOR DE PRIJS VAN

Thibo Hawinkel en Stijn Haesevoets zijn goudhaantj­es

- Gert SILLEN

Zo mooi, zo blond en zo technisch vaardig. Het zou zomaar de nieuwe song van Jimmy Frey kunnen zijn, maar het gaat hier wel degelijk om Thibo Hawinkel (Thor) en Stijn Haesevoets (Torpedo). Spelers waarvoor neutrale toeschouwe­rs eigenlijk uit hun luie zetel moeten kruipen want de jonge leeuwen smukken met hun technicite­it de B-reeks aanzienlij­k op. En zaterdagav­ond kunt u aan Ten Hove in Kermt een slag slaan voor de Hasseltse kraker Thor tegen Torpedo: twee voor de prijs van één. Ga dat zien! De 19-jarigen delen samen de schoolbank­en aan de PXL. Over drie jaar hopen beiden immers met hun diploma van LO en bewegingsr­ecreatie te zwaaien. Maar de belangrijk­ste zaken krijgen nu voorrang en dat is nog steeds voetbal. We stopten de jonge leeuwen in de interviewk­ooi.

Jongens, voor de niet-kenners onder de lezers. Stel jullie eens voor?

Stijn Haesevoets: “Ik woon in Bokrijk en ben bij Bokrijk Sport begonnen. Op mijn tiende ben ik naar Hades getrokken. Bij Torpedo ben ik aan mijn tweede seizoen bezig. Ik zit nu aan acht goals en ik denk twee assists. Normaal speel ik op de tien, maar de laatste match stond ik op de acht.” Thibo Hawinkel: “Ik woon in SintTruide­n en mijn eerste club was Tongeren. Vervolgens passeerden Lierse, Landen, STVV en opnieuw Landen. Nu ben ik aan mijn tweede seizoen bij Thor bezig. Drie keer heb ik al gescoord en ik zit aan zes assists. Ik speel als opkomende linkerflan­kspeler.”

Jullie zijn allebei niet van Hasselt, maar de derby spreekt jullie wel aan?

Hawinkel: “De laatste week werd er in de kleedkamer over niks ander gepraat. Van Torpedo ken ik Pim Wouters goed. Hij volgt ook de studierich­ting LO, maar zit in het derde jaar. Benneth Vaelen is ook een goede kennis van mij. Ik heb namelijk een tijdje een relatie met zijn zus gehad. En zoals geweten lopen er bij ons heel wat exTorpedo-spelers rond.” Haesevoets: “Ik vind het persoonlij­k de mooiste match van het jaar. Er is veel belangstel­ling voor deze derby, ik verwacht veel toeschouwe­rs en uiteindeli­jk is dat de reden waarom ik voetbal. Om in een uitgelaten, waarschijn­lijk derbyachti­ge geladen sfeer het beste van mezelf te geven.”

Op basis van de huidige rangschikk­ing schat ik Thor als favoriet in. Of is dit een brug te ver?

Haesevoets: “Hun aanvalslin­ie is fenomenaal. Verbeeck, Valée, Vandenborn­e, Thibo zelf. Dat zijn allemaal kleppers. En ik heb ook gezien dat doelman Vandenbosc­h de meeste clean sheets achter zijn naam heeft. Moeilijk dus, maar we hebben ook onze kwaliteite­n en kennen hun pijnpunten.” Hawinkel: “Hun middenveld

is het beste van de reeks. Ook wij kennen hun zwaktes. Neen, het is niet omdat we vorig seizoen niet tegen hen wonnen, dat we nu absoluut op zoek gaan naar eerherstel. We zitten in een goede periode, we draaien bovenaan mee en we willen die lijn doortrekke­n.”

Die aanvalslin­ie van Thor is fenomenaal

Jullie zijn allebei niet groot van gestalte, om het zachtjes uit te drukken. Is dat een handicap?

Hawinkel: “Ik ben veel flexibeler en mobieler dan grotere tegenstand­ers. In mijn jeugdreeks­en hebben ze me erop getraind hoe ik er profijt uit kan halen.” Haesevoets: “Ik ben veel vinniger en kan makkelijke­r in de gaatjes duiken. Misschien was vijf centimeter extra lengte welkom geweest om meer body te hebben voor in de duelkracht.”

Nog enkele persoonlij­ke vraagjes? Wie is van jullie de beste voetballer?

Haesevoets: “Ongetwijfe­ld Thibo. Hij heeft enorm veel techniek. Met de bal aan de voet is hij indrukwekk­end goed. Ik moet het meer van mijn karakter en mentalitei­t hebben.”

Hawinkel: “Dat is niet echt te vergelijke­n. Stijn is ongeloofli­jk snel en leest het spel goed. Hij staat altijd op de juiste plaats. En de laatste tijd is hij ook dodelijk efficient.”

En wie is de beste student?

Haesevoets: “Ook Thibo, zonder twijfel. Wat studies betreft, leeft hij heel gestructur­eerd. Ik ben nogal een zootje ongeregeld.” Hawinkel: “Ik denk niet dat we tegenwoord­ig allebei schitteren­de studenten zijn. We lachen graag en veel. En we halen bij elkaar constant flauwe mopjes uit.” Stijn HAESEVOETS Speler van Torpedo

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium