Het Belang van Limburg

“In fusie stappen? Doen!”

As-Niel United heeft zijn start niet gemist

- Eddy STIENISSEN

As-Niel United heeft zijn start duidelijk niet gemist. De nieuwe fusieclub prijkt na elf speeldagen op de tweede plaats en kan zondag, mits winst in de topper, zelfs naast Stokkem aan de leiding komen. “We kunnen niet anders dan tevreden zijn ”, reageren voorzitter Marc Paulussen en secretaris Wilfried Geebelen in koor. “Alleen moeten we kunnen blijven rekenen op de steun van het gemeentebe­stuur, zodat onze vernieuwde accommodat­ie tegen volgend seizoen volledig op punt staat. Dan zitten we pas echt goed.” Het blijkt zowat de enige kritische bedenking in deze goednieuws­show.

“Toen we in het seizoen 201415 - beide clubs speelden toen nog in vierde - samen met onder meer de onlangs overleden Justin Cleeren de gesprekken startten, was het water al wat minder diep”, zo blikken zij terug. “Gelukkig heeft het gezond verstand gezegevier­d, want zowel qua sponsoring als jeugdspele­rs visten we in dezelfde vijver. Ook op het vlak van accommodat­ies was het, zeker voor As VV, een absolute must.“

“En toch liep het niet van een leien dakje”, geeft voorzitter Paulussen toe. “Je laat niet zomaar enkele decennia clubgeschi­edenis achter je. Ik heb bij As VV zowat alle functies vervuld. Van jeugdtrain­er tot T2, voorzitter, secretaris achter de schermen… Noem maar op. Gelukkig botsten we in dat laatste jaar op trainer Mauro Simone, die ons via zijn netwerk sportief weer op de rails en op titelkoers zette.” “In Niel ging het allemaal iets makkelijke­r”, herinnert secretaris Geebelen zich. “Een eventuele fusieclub zou altijd naar hier verhuizen. Dat vlakte meteen enkele gevoelighe­den weg. Maar dat er water bij de wijn werd gedaan, is evident. Iedere club heeft zijn geplogenhe­den en dus was het aanpassen geblazen. Maar als je je constructi­ef opstelt, is er veel mogelijk.” “Bij zo’n fusieverha­al spelen de sportieve resultaten uiteraard een belangrijk­e rol. Zo kregen alle spelers de belofte dat iedereen zijn kans zou krijgen. Die belofte zijn we nagekomen, zo blijkt uit onze typeploeg . En na een onverhoopt goede start is de trein vertrokken. Jammer van de gemiste periodetit­el, maar we kunnen zondag tegen Stokkem weer orde op zaken stellen. Dat het nu zowel op als naast het terrein vlotjes loopt, moet andere fusieclubs in spe inspireren. Niet aarzelen en doen, zouden we zeggen!”

 ?? Foto TOM PALMAERS ?? Voorzitter Marc Paulussen en secretaris Wilfried Geebelen
Foto TOM PALMAERS Voorzitter Marc Paulussen en secretaris Wilfried Geebelen

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium