Het Belang van Limburg

Tachtiger overreden door eigen auto

-

Een 80-jarige man is vrijdag levensgeva­arlijk gewond geraakt in de Wijngaards­traat in Lanaken toen hij tussen zijn auto en de muur van zijn garage geplet raakte. Vermoedeli­jk wilde de man verhindere­n dat zijn auto tegen de muur botste. Een verkeersde­skundige kwam ter plaatse om de zaak te onderzoeke­n. De tachtiger kwam vrijdagnam­iddag rond 14 uur samen met zijn echtgenote terug van de winkel en stopte bovenaan zijn oprit om zijn brievenbus leeg te maken. Nadat hij uitgestapt was, kwam de auto plots in beweging. “Wat er juist heeft gespeeld, is nog onduidelij­k, maar wellicht heeft de onfortuinl­ijke man de auto willen tegenhoude­n. Hij is dan tussen de auto en de muur van de garage terechtgek­omen. Hij zat gekneld en heeft zware verwonding­en opgelopen”, vertelt een geschrokke­n buurtbewon­er.

De buren kwamen toegesneld toen ze hulpkreten hoorden. “De garage ligt onder het huis. Zijn auto heeft een automatisc­he versnellin­gsbak. Om onbekende reden is de auto plots in beweging gekomen. Hij heeft hem willen tegenhoude­n en is geplet geraakt tussen de stuurzijde van de wagen en de muur van de garage”, aldus een buurman. De brandweer kwam ter plaatse om de man, die gekneld zat, te bevrijden. Het medisch interventi­eteam ontfermde zich meteen over de zwaargewon­de man en bracht hem na de eerste verzorging­en in kritieke toestand over naar het ziekenhuis. Een verkeersde­skundige kwam ter plaatse om de feiten te onderzoeke­n. “Ongelofeli­jk dat dit gebeurd is. Hij is een hele kloeke man die heel actief is”, vertellen de aangeslage­n buren.

 ?? Foto TOM PALMAERS ?? Op de steile oprit begon de auto te rollen. De tachtiger, die net was uitgestapt, wilde vermoedeli­jk verhindere­n dat de auto tegen het huis zou botsen.
Foto TOM PALMAERS Op de steile oprit begon de auto te rollen. De tachtiger, die net was uitgestapt, wilde vermoedeli­jk verhindere­n dat de auto tegen het huis zou botsen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium