Het Belang van Limburg

Genk sluipt top zes binnen

SHEET OP RIJ

- Marnik GEUKENS

“Het was niet de mooiste wedstrijd van het seizoen”, besefte Genkcoach Albert Stuivenber­g. Echt wakker zal hij er niet van liggen, want na de zuinige 0-1 op Zulte Waregem staat KRC Genk dankzij een vijfde(!) clean sheet op rij bij het afsluiten van de heenronde zowaar in de top 6. “Aan de bal moet het nog beter, maar er staat intussen een heel volwassen team.” Goed begonnen, bleek ook aan de Gaverbeek half gewonnen. Albert Stuivenber­g verraste met Pozuelo op links in een 4-3-3. De zwervende Spanjaard kreeg veel ruimte en sloeg toe op een manier dat niet veel spelers in de Jupiler Pro League hem zullen nadoen. Met Uronen als aflossings­punt rolde hij slim de thuisdefen­sie op en maakte hij de eerste Genkse goal na 190 minuten droogte.

Heynen outstandin­g

“Een vijfde clean sheet op rij en klaar is Kees”, hoorde je de Genkse fans hardop hopen. Hun wensen werden zomaar ingewillig­d. Want na Anderlecht, Club Brugge, Kortrijk en Lokeren slaagde ook Zulte Waregem er niet in om Danny Vukovic te verslaan. De Australiër kreeg één keer de hulp van de paal en zag Saponjic van dichtbij over schieten. Voor het overige moest hij zijn leeuwenhar­t en grijpvaste handen alleen tonen op de lange bal van de laatste hoop. Voor zijn neus kegelde Aidoo alles weg, verving Brabec overtuigen­d de geschorste Colley en maakte vooral Heynen indruk als defensieve middenveld­er. Hij won duels, heerste in de lucht en was vooral outstandin­g aan de bal. Met inbegrip van een subtiele toets achter het steunbeen maakte hij de bal ongrijpbaa­r voor een machteloze thuisploeg.

We snappen veel beter waarover het gaat. We blijven geconcentr­eerd, slaan niet meer in paniek en maken op defensief vlak steeds betere keuzes

Overtuigin­g

“Genk is een heel goeie ploeg, die goed staat en weinig weggeeft”, bewonderde thuiscoach Francky Dury.

“We snappen de jongste weken

Albert STUIVENBER­G

veel beter waarover het gaat”, legde collega Stuivenber­g uit. “We blijven geconcentr­eerd, slaan niet meer in paniek en maken veel betere keuzes. Die clean sheets hebben het team een bepaalde over-

tuiging gegeven.” Stuivenber­g was in de wolken met de drie punten tegen een rechtstree­kse concurrent voor play-off 1. “We kunnen de wedstrijd tegen Standard vol vertrouwen voorbereid­en. Ook dat is een rechtstree­kse concurrent. Een nieuwe zege zou extra mooi zijn voor onze supporters. Maar ook voor onszelf, zeker na die nederlaag in de heenronde.”

Verkeerde keuzes

Intussen blijft er de volgende dagen veel werk op de plank, beseft de Genkse coach. Zo opgetogen hij was over de keuzes die in defensief opzicht werden gemaakt, zo zwaar viel hem de onhandighe­id, waarmee tal van countermog­elijkheden de nek werden omgewronge­n. En dan hebben we het niet alleen over de manier waarop Schrijvers miste oog in oog met Bostyn.

“Aan de bal maakten we opnieuw te veel verkeerde keuzes”, besefte Stuivenber­g. “De kwaliteit lag daar veel te laag, daarom is deze prestatie op zich zeker voor verbeterin­g vatbaar. Al stemt het me tevreden dat we eindelijk nog eens scoorden en dan nog wel met een hele goeie veldgoal. De keuze om Pozuelo in een ongewone rol op links te posteren heeft geloond. Al besefte ik maar al te goed dat het ook bepaalde risico’s inhield. Maar je moet die risico’s durven nemen, wil je dit soort wedstrijde­n winnen.”

 ?? Foto JEFFREY GAENS ?? Doelpunten­maker Pozuelo leidt de feestelijk­heden na de zege aan de Gaverbeek in goede banen.
Foto JEFFREY GAENS Doelpunten­maker Pozuelo leidt de feestelijk­heden na de zege aan de Gaverbeek in goede banen.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium