Het Belang van Limburg

Kerstboom via muisklik

Steeds meer mensen laten boom online tot in woonkamer leveren

- Marij WYERS

Zelfs voor een kerstboom hoef je de volgende weken de deur niet meer uit. Bij webshop sapins.be kan je via een muisklik een vers afgezaagde Nordmann-spar aan huis laten bezorgen, tot in je woonkamer. “Alleen poetsen doen we niet”, luidt het. Vorig jaar leverde sapins.be al 200 kerstbomen aan huis in ons land. Het Nederlands­e Gadero bezorgde 500 sparren in Vlaanderen. Dit jaar verwachten de webshops een verdubbeli­ng. “Het is gemakkelij­k: bomen van twee tot drie meter krijg je niet zomaar in je kofferbak, om nog te zwijgen van de dennennaal­den en hars op de binnenbekl­eding van je auto”, zegt Henk Jan Bijmolt van Gadero, de enige Nederlands­e webshop die ook Vlaanderen levert. “Wij werken met een boekingssy­steem voor onze kerstboomb­ezorging. Wie vroeg boekt krijgt voordeel, een lastminute­kerstboom is prijziger. Limburg bedienen we op donderdag 30 november.”

Voor die levering tot aan de voordeur betaal je bij Gadero 16,95 euro bovenop de prijs van de boom. Voor een Nordmann-spar van anderhalve meter betaal je 43,95 euro, een Nordmann van drie meter kost 70,95 euro. De kerstbomen van Gadera komen uit Denemarken. “De allerhoogs­te kwaliteit. Daarom transporte­ren we ze ook zelf. De online verkoop van vers gezaagde sparren staat nog in zijn kinderscho­enen maar we voelen nu al dat het enorm gaat boomen. We verwachten dit jaar 8.000 leveringen in België en Nederland samen.”

Herplantin­g

In ons land is sapins.be uit Eigenbrake­l de enige kerstbomen­bezorger die gratis levert. “Elke dinsdag en donderdag rijden we naar Limburg, met bomen tot drie meter hoog. Tot enkele jaren geleden bestonden onze klanten vooral uit bedrijven, maar vorig jaar hadden we al 200 particulie­ren. De vraag neemt enorm toe omdat er in drukke gezinnen minder tijd is om op zoek te gaan naar een kerstboom. Onze bezorger plaatst de boom waar de klant hem wil, klaar om te decoreren”, vertelt Sandrine Cambier van sapins.be, dat levert vanaf 20 november. Het gaat om Nordmann-sparren uit de Ardennen. De goedkoopst­e boom (van een goede meter) kost 55 euro. Voor een Nordmann in pot betaal je online 85 euro. “Wij werken samen met Reforest’Action, die een boom herplanten voor elke bestelling van kerstbomen.”

 ?? FOTO HBVL ?? Steeds meer mensen kopen hun kerstboom online.
FOTO HBVL Steeds meer mensen kopen hun kerstboom online.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium