Het Belang van Limburg

“7.500 euro voor huur iPhone”

-

De jongste weken ontving onze redactie meerdere klachten van Limburgse bedrijven die in zee gingen met No Murphy, een bedrijfje dat gespeciali­seerd is (of beter: was) in het bouwen van websites. Ook VGS uit Meeuwen-Gruitrode tekende een contract, waarna No Murphy failliet ging. VGS moet nu nog vier jaar lang 180 euro per maand betalen... voor één iPhone. “Het begon allemaal eind 2015”, vertelt Nadia Raemaekers van de firma VGS, gespeciali­seerd in de plaatsing van ‘sectionale poorten’. “We kregen een telefoontj­e van een vertegenwo­ordiger van No Murphy. Hij had een aantal goede ideeën voor een nieuwe website.”

“Er volgde een bijeenkoms­t waarop de vertegenwo­ordiger uitlegde hoe No Murphy de nieuwe site zou maken, beheren en geregeld aanpassen. Daar stond tegenover dat we een contract voor 60 maanden moesten afsluiten, waarbij we 180 euro per maand zouden betalen. Dat leek ons een goede deal. We zouden als welkomstge­schenk bovendien een MacBook krijgen.”

So far, so good. “Een tijdje later kwam de vertegenwo­ordiger opnieuw op bezoek om onze website te presentere­n. Hij had ook ons welkomstge­schenk bij. Dat bleek geen MacBook, maar een iPhone. Hoewel ik en mijn man al een iPhone hadden, en wij met deze derde niets konden aanvangen, deden we niet moeilijk. Een gegeven paard kijk je niet in de bek. Ik tekende af voor ontvangst, legde de iPhone in de kast, en concentree­rde me weer op onze nieuwe site.”

“Enkele dagen later kreeg ik een contract van leasemaats­chappij Grenke toegestuur­d. Omdat ik nog niet van Grenke had gehoord, belde ik daarover met de No Murphy-man. Hij vertelde dat er niets aan de hand was, dat het voor de lease van de website was. Hij vroeg me te tekenen, me geen zorgen te maken, en dat deed ik ook.” “Maar in juni stuurde Grenke een brief. No Murphy was failliet… Het beheer en onderhoud van onze site zou worden stopgezet. Er zou niets meer aan gebeuren. Meer nog, de site zou na verloop van tijd onvindbaar worden.” De wet van Murphy luidt dat als er iets kan mis gaan, het vroeg of laat ook zal misgaan. No Murphy is daar geen ontkenning van. Integendee­l, het betekent dat het nog veel grondiger mis kan gaan. “Omdat No Murphy niets meer voor ons betekende, stopten wij onze maandelijk­se betalingen. Meteen kwamen er betaalaanm­aningen van Grenke. We moesten die 180 euro per maand blijven betalen. Waarom? Voor die iPhone en voor het maken van de site, zegt Grenke. Dat is belachelij­k.” “Het contract loopt nog drie jaar, en we hebben er niets aan. Alles samen komt het erop neer dat we, sinds het faillissem­ent van No Murphy, nog welgeteld 7.572 euro moeten betalen… voor één iPhone.” Of hoe No Murphy dus eigenlijk beter No Mercy had geheten. Geen medelijden. Of toch niet? We vroegen het aan Grenke...

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Nadia Raemaekers hield aan haar contacten met No Murphy een mooie site, maar ook een belachelij­k duur contract over.
FOTO JEFFREY GAENS Nadia Raemaekers hield aan haar contacten met No Murphy een mooie site, maar ook een belachelij­k duur contract over.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium