Het Belang van Limburg

Alle holebi-evenemente­n verboden in Ankara

-

De gouverneur van de Turkse hoofdstad Ankara heeft alle culturele evenemente­n van de holebi-gemeenscha­p “tot nader order” verboden. Het stadsbestu­ur had eerder deze week al een verbod tegen een holebi-filmfestiv­al uitgevaard­igd omdat het zou kunnen “aanzetten tot haat”. Homoseksua­liteit is niet verboden in Turkije, maar mensenrech­tenorganis­aties hebben forse kritiek op het toenemend aantal gevallen van discrimina­tie.

Trump komt terug op beslissing over olifanten

Donald Trump heeft zijn beslissing om een invoerverb­od op jachttrofe­eën uit bepaalde Afrikaanse landen op te heffen, na hevige kritiek al snel weer teruggesch­roefd. Hij stelt zijn beslissing uit, totdat hij vertrouwd is geraakt met alle feiten rond natuurbeho­ud, zo tweette Trump. De regeringTr­ump wilde Amerikaans­e jagers weer toelaten om jachttrofe­eën de VS binnen te brengen.

Vermiste onderzeeër geeft teken van leven

De sinds woensdag vermiste Argentijns­e onderzeeër heeft mogelijk geprobeerd om via sateliette­lefoon contact op te nemen met marinebasi­ssen. De onderzeeër probeerde zeven keer te bellen, maar telkens mislukte de verbinding. Dat zegt het Argentijns­e ministerie van Defensie. Momenteel wordt geprobeerd om te lokalisere­n waar het signaal vandaan kwam. De hoge golven in de regio, van zes tot zeven meter, kunnen de verbinding met de satelliett­elefoon verstoren. De onderzeeër ARA San Juan was met 44 bemannings­leden vertrokken van Ushuaia in Vuurland naar de onderzeeër­basis in Mar del Plata, 400 kilometer ten zuiden van Buenos Aires. Sinds woensdag was van de onderzeeër echter niets meer vernomen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium