Het Belang van Limburg

“David beseft nu dat hij iedereen aankan”

-

David Goffin hees zich de voorbije dagen in Londen bij de tennistop. “En hij heeft zijn beste jaren nog in het verschiet”, zegt topcoach Wim Fissette. “Zou het niet een beetje gek klinken moest ik zomaar beweren dat David Goffin me niet verraste?”, oppert Wim Fissette, de Limburgse coach van Angelique Kerber, ex-nummer 1 van de wereld. “Ik ben fan van David en zie hem heel graag spelen. Maar om er vanuit te gaan dat hij eventjes Nadal én Federer zou kloppen… En dat in een tornooi waarin de Zwitser, die sowieso één van zijn beste campagnes ooit achter de rug heeft, echt goed wilde zijn. Dus: jawel, ik ben verrast.”

Beste jaren voor zich

Onze landgenoot is overtuigd dat Goffin hiermee alweer een belangrijk­e stap vooruit heeft gezet in zijn carrière. “Een speler die voor het eerst iemand uit de top 100 klopt, houdt daar een boost aan over. Ik kàn dat dus! Hetzelfde bij zijn eerste scalp uit de top 50, en nog meer wanneer hij iemand kan verslaan uit de top 10. Een gigantisch­e stap. Tot de voorbije week bleek het de limiet voor Gof- fin. In de tornooien van het hoogste niveau raakte hij tot de vierde ronde, al eens de kwartfinal­es. Tot hij stuitte op een speler uit de absolute top. Dan was het gedaan, ook al kwam hij een paar keer dicht in de buurt. In die optiek opende hij zich de voorbije dagen een paar deuren. David zal nu beseffen dat hij iederéén aan kan. Waar en wanneer dan ook. Dat zullen we volgend jaar wel merken in de grand slams. Goffin wordt pas volgende maand 27 en heeft zijn beste jaren nog voor zich. Ik ben overtuigd dat straks ook Djokovic en Murray kunnen volgen.”

Mentale kracht

“De Masters zijn nog altijd geen grand slam”, stelde Sabine Appelmans op Play Sports, waar ze gisterenav­ond met Xavier Malisse commentaar gaf in de marge van de finale. “Op evenemente­n als Wimbledon moet je het twee weken volhouden. Dubbel zo lang als op de Masters. Maar anderzijds kregen de spelers in Londen geen relatief makkelijke openingsro­nden, maar stonden alleen topmatchen op het programma. Onderschat het dus niet. Nadal én Federer kloppen in één week: het is niet iedereen gegeven.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium