Het Belang van Limburg

“Niet meer uit top zes vallen”

- Erik DE GRUYTER

Met een oerkreet en een gebalde vuist vierde Danny Vukovic zijn vijfde clean sheet op een rij. “Toch ben ik vooral blij dat we eindelijk in de top zes zijn aanbeland”, aldus de Genkse doelman.

In Tsjechië pakte ik ook al eens vijf clean sheets op rij. Maar onze competitie is van een minder niveau dan de Belgische

Vukovic hield opnieuw zijn netten schoon, maar dat was voor de Australiër slechts van bijkomend belang.

“Great feeling dat we hier de nul houden”, knikte Vuko. “We speelden zeker niet onze beste partij. Als je dan toch wegkomt met een zege geeft dat extra vertrouwen. Of ik nog ooit vijf keer een clean sheet pakte? Ik geloof het wel, maar dat vind ik niet zo belangrijk. Het geeft alleen aan dat wij over een heel stabiele defensie beschikken.”

Maagkrampe­n

Jakub BRABEC Veel scheelde het nochtans niet of Danny Vukovic had Zulte Waregem aan zich moeten laten voorbijgaa­n. Hij ontbrak zaterdagvo­ormiddag op de afsluitend­e training. ’s Nachts werd hij geplaagd door maagkrampe­n. “Ik dacht echt dat ik forfait zou moeten geven, maar naarmate de match dichterbij kwam, voelde ik me steeds beter.”

Back-up Brabec

Jakub Brabec, die in Zulte Waregem de geschorste Colley mocht vervangen, genoot zichtbaar van de uitzege. “In Tsjechië incasseerd­e ik ook al eens vijf wedstrijde­n op rij geen doelpunt. Maar onze competitie is van een minder niveau dan de Belgische.”

Brabec deed het prima als backup van Colley. Volgende week tegen Standard verhuist hij mogelijk naar de bank. “Dat houdt me echt niet bezig. Ik sta altijd klaar als de trainer mij nodig heeft. Ik vind het belangrijk dat we nu eindelijk in de top zes staan. Daar mogen we niet meer uit vallen.”

 ?? Foto JEFFREY GAENS ?? Vukovic miste de laatste training met maagkrampe­n, maar was dolblij dat hij mee de drie punten kon vieren.
Foto JEFFREY GAENS Vukovic miste de laatste training met maagkrampe­n, maar was dolblij dat hij mee de drie punten kon vieren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium