Het Belang van Limburg

Kracht van het collectief

-

De heenronde zit erop, hij eindigde voor KRC Genk met een opsteker: eindelijk in de top zes. Met het uitrapport (12 op 24) is halfweg de reguliere competitie niets mis, de veel te magere balans voor eigen publiek (10 op 21) is er debet aan dat het doel (top drie) nog niet bereikt werd. Slechts twee zeges in zeven thuismatch­en, het typeert het atypische seizoen dat men in de Luminus Arena beleeft.

Atypisch omdat niets nog is wat het was in Genk. De verwachtin­gen voor het seizoen waren hooggespan­nen, Racing zou met dominant voetbal een surplus aan talent verzilvere­n. Het bleek een misrekenin­g, al snel manifestee­rde zich een onevenwich­t in het team. Iedereen vroeg de bal in de voet en deed zijn ding uit stilstand. Ook in defensief opzicht trad de verbrokkel­ing op, met als triest hoogtepunt een dramatisch­e eerste helft in Eupen, toen de perte totale gevaarlijk dichtbij kwam.

Het bleek integendee­l het begin van de ommezwaai. Harten werden gelucht, ego’s gingen aan de kant. Krijger Aidoo zorgde voor een extra portie onverzette­lijkheid, de zes op zes tegen Anderlecht en Club Brugge zorgde voor vertrouwen. Intussen is Racing al acht wedstrijde­n ongeslagen en pakte het vijf clean sheets op rij. Het geheim achter die propere lakens is de kracht van het collectief. Waar in Genk graag gekokettee­rd werd met de klasseflit­sen van Pozuelo, Trossard en andere Berges, pakt Racing nu de punten omdat iedereen zijn job doet bij balverlies. Pozuelo schikte zich in een rol op links, Malinovsky­i dichtte anderhalf uur lang onbaatzuch­tig gaten.

Zo leg je - ook met Trossard, Samatta en Berge in de lappenmand - de basis voor een succesvoll­e terugronde. Daarvoor moet de kwaliteit aan de bal stevig omhoog. Met deze fundamente­n lijkt dat slechts een kwestie van tijd te zijn.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium