Het Belang van Limburg

“We kunnen overal winnen”

BRYAN HEYNEN blijft bescheiden over eigen rol

- Sven CLAES

KRC Genk klopte zichzelf terecht op de borst na de nipte, maar verdiende overwinnin­g aan de Gaverbeek. Middenveld­er Bryan Heynen was de grote uitblinker. “Het was een oké wedstrijd”, nuanceert de Belgische beloftenin­ternationa­l. Flashback naar eind 2016: Heynen kreeg tegen Zulte Waregem de kans om zich in de gunst te spelen van Peter Maes na de schorsing van Wilfred Ndidi, maar deed dat niet. De middenveld­er stond na afloop geëmotione­erd de media te woord. Een jaar later ziet de wereld er totaal anders uit. Heynen triomfeerd­e gisteren op Genkse middenveld.

“Ik herinner het mij nog”, grijnst de middenveld­er. “Dat waren gelukkig andere tijden. Ik probeer de kansen te grijpen die ik krijg. Ik denk wel dat mijn prestatie nu beter was dan vorig seizoen (lacht).”

Hecht blok

het Genk kampeert voor het eerst dit seizoen in de top zes. “Ik ben blij dat het nu eindelijk een feit is. We moeten nu knokken om bij de eerste zes te blijven. We houden bovendien voor de vijfde keer op rij de nul. Onze verdedigin­g is een hecht blok. Zulte Waregem had veel balbezit, maar was nooit gevaarlijk. We mogen bijzonder tevreden zijn over onze prestatie. Vorig seizoen waren uitwedstri­jden nog een pijnpunt, maar dit seizoen, zoals op Anderlecht, hebben we getoond dat we overal kunnen winnen.”

Na de blessure van Sander Berge verscheen Heynen opnieuw op de radar van Stuivenber­g. Sinds zijn invalbeurt tegen Club Brugge zitten de prestaties van de Belgische jeugdinter­national in een stijgende lijn. “Ik probeer verder te bouwen op elke voorgaande wedstrijd. Het was een oké wedstrijd. Op het einde sloeg de vermoeidhe­id toe. Ik heb enkele pittige wedstrijde­n met de nationale ploeg achter de rug”, besluit Heynen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium