Het Belang van Limburg

“Bal rolt even niet voor ons”

Jonas De Roeck panikeert niet

-

Jonas De Roeck had twee verschille­nde helften gezien van zijn team. “Maar ik onthoud vooral die tweede. We blijven kansen creëren en scoren, dat is heel belangrijk. Alleen rolt de bal nu even niet voor ons.” 1 op 9, elf tegengoals in drie wedstrijde­n. Daar word je als coach niet vrolijk van. Jonas De Roeck (foto) had zijn nieuwe bazen graag op een andere manier onthaald, maar slaagde er uitstekend in zijn ontgoochel­ing te camouflere­n. “Onze eerste helft was niet goed. Kortrijk was scherper. Wij kwamen overal een stap te laat en speelden te weinig als blok. De 1-0 bij de pauze was verdiend.” De Roeck greep in, voerde na rust drie wissels door. Die sorteerden effect. Althans, in het veldspel. Maar in de score ging het aanvankeli­jk van kwaad naar erger. “We kwamen goed uit de kleedkamer. Er was druk naar voor. Maar

Xde counter is een wapen van Kortrijk, dat zag je bij de 2-0. Toch ben ik tevreden over onze reactie. We bleven de thuisploeg bestoken. De penalty was het kantelmome­nt. Als Jona, die heel sterk speelde, die benut, denk ik dat we er nog op en over gaan. Nu kregen we een nieuwe mentale tik met de 3-0. Mag niet gebeuren, met elf tegen tien. Maar ook nadien bleven we onze kwaliteite­n tonen. Het scheelde geen haar of we hadden er nog 3-3 van gemaakt. Daarom til ik niet te zwaar aan dit verlies. Als onze tweede helft zoals die eerste was geweest, was de toestand alarmerend. Nu niet. Die volgende zege kan niet lang meer op zich laten wachten.” Voorwaarde is wel: minder goals slikken.

“Klopt. Maar je moet het in zijn juiste perspectie­f zien. Die vier tegengoals in Brugge waren niet verdiend. Tegen Eupen stond het na 90 minuten nog 4-2. En hier zit het even tegen. Kortrijk scoort drie keer uit vier kansen. Het komt wel goed.” Babacar Gueye: “Ik ben klaar” - Babacar Gueye maakte na bijna drie maanden zijn wederoptre­den. De Roeck gunde de Senegalees een dozijn minuten. “Ik hoop in de toekomst meer in actie te komen, maar die keuze is aan de trainer. Ik ben fysiek klaar en zal er staan als hij mij nodig heeft.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium