Het Belang van Limburg

OND OP SCLESSIN

-

was geen vuistslag, maar een beweging met de arm is ontoelaatb­aar.”

Na de wedstrijd deed Bjelica alsof zijn neus bloedde. “Ik weet niet wat er exact gebeurde. Het was een duel en daarna kreeg ik een tik. Dat de scheids rood gaf, was jammer voor de speler (Edmilson, nvdr.). Ik had het publiek het liefst met elf tegen elf een goede match voorgescho­teld, maar daar kunnen we niks meer aan veranderen.”

Edmilson kregen we niet te zien in de mixed zone, Guillermo Ochoa dook wel op. De Mexicaanse doelman vond dat zijn ploeggenoo­t slimmer had moeten zijn. “We hebben het er altijd over dat we de match met elf moeten beëindigen. Junior is een heel belangrijk­e speler voor ons en met elf tegen tien blijft heb je meer kans om te winnen.”

De rode kaart voor Edmilson was al de vijfde van Standard dit seizoen. Op dat vlak is het koploper. De Braziliaan krijgt vandaag een schorsings­voorstel en zou morgen moeten voorkomen. Of hij er komende zondag tegen Genk bij is, hangt af van het feit of Standard in beroep gaat en hoe sterk het zijn zaak kan verdedigen. Een kwartier voor tijd vloerde Kevin Vandendrie­ssche langs achter de doorgebrok­en Ndongala. De middenveld­er was de derde speler die met rood van het veld moest. “Geel”, vond Oostende-coach Adnan Custovic. “Een uitsluitin­g waard”, volgens Ricardo Sa Pinto. Laforge: “Vandendrie­ssche wou Ndongala afstoppen, maar bracht met zijn overtredin­g de fysieke integritei­t van de speler in gevaar. Vooral omdat hij de tackle inzette met de noppen van zijn schoenen naar voren.”

“Ik denk niet dat het rood was en de speler op wie ik de fout maakte was dezelfde mening toegedaan”, klonk het bij Vandendrie­ssche. “De scheidsrec­hter dacht geen seconde na, dat had hij misschien beter wel gedaan. Ik vroeg hem waarom hij rood gaf, maar hij wou me niet antwoorden.”

80’ Onnodig opstootje “EVEN WAT SECONDEN WINNEN”

Met opnieuw een mannetje meer kon Standard nog aanzetten. Toch werd hun slotoffens­ief even gestuit. Sébastien Pocognoli ging zonder reden verhaal halen bij de ingevallen Richairo Zivkovic. Dom van de Luikse aanvoerder, want hij stond op scherp en kreeg geel. Tegen zijn ex-club Genk is hij er dus zeker niet bij. Spelers en trainers zorgden nog voor het betere duw- en trekwerk. Lombaerts maakte van de gelegenhei­d gebruik om tijd te rekken. “Ik zag Sa Pinto op het veld staan. Ik heb niks tegen hem, verre van. Maar ik dacht nog even wat seconden te winnen”, lachte hij.

X

 ?? FOTO BELGA ?? Sa Pinto probeert de gemoederen te bedaren na een opstootje op het einde van de partij.
FOTO BELGA Sa Pinto probeert de gemoederen te bedaren na een opstootje op het einde van de partij.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium