Het Belang van Limburg

1M94 1M95 MOURINHO

-

“Hij was top. Het leek alsof hij niet was uit geweest”, reageerde United-trainer Mourinho met lof. “Hij had een enorm aandeel in deze wedstrijd en ik wisselde hem alleen omdat ik geen risico’s wilde nemen met oog op de volgende wedstrijde­n. Met hem erbij creeerden we veel meer kansen. Ik ben blij.”

Pogba was out geweest sinds september met een hamstringb­lessure en in de tijd groeide de kloof met leider Manchester City tot acht punten. United telt drie overwinnin­gen minder en kan zich bijna geen misstap meer veroorlove­n wil het de kloof met de stadsrival­en dichten. De agenda die iedereen met een grote viltstift in zijn agenda heeft aangekruis­t is 10 december, als United op Old Trafford City ontvangt. Tegen dan moet ook Zlatan Ibrahimovi­c op zijn best zijn. De Zweed speelde voor het eerst sinds hij zich in de kwartfinal­e van de Europa League blesseerde tegen Anderlecht. Hij liet zich opmerken met één typische actie: een acrobatisc­he volley die hij niet tussen het kader kreeg.

“Ik denk dat het voor iedereen veel plezier deed hem terug te zien”, zei Mourinho. “Het was een emotioneel moment.” Gevraagd of hij ooit twijfelde aan een comeback antwoordde Zlatan op zijn geheel eigen manier. “Nee, want leeuwen herstellen niet als mensen.” Volgende halte voor de oorlogsmac­hine United: de Champions League-wedstrijd woensdag in Basel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium