Het Belang van Limburg

Geen maat op Van de Perre

Dominant Bolderberg maatje te groot voor jeugdig Achel B

- Rob KWANTEN

Evert Van de Perre

De 40-jarige middenman van Bolderberg was tegen Achel outstandin­g en goed voor een twintigtal punten. Blokte de Achel-aanvallers helemaal uit de wedstrijd.

Kamil Rychlicki

Stak de afgelopen weken zijn neus regelmatig aan het venster, zaterdag kreeg hij sinds lang een basisplek bij Nolio. Deed het prima. Zijn vorm zit in stijgende lijn. De clash tussen Bolderberg en Achel B diende zich aan als een boeiende topper. Maar de ervaren thuisploeg was zaterdag enkele maatjes te groot voor het jeugdige Avoc, dat vooral in het midden werd afgestraft door het duo Van de Perre-Wouters. Voor Bolderberg was het een welgekomen overwinnin­g na twee nederlagen op rij. Een opslagreek­s van Raymakers leverde Bolderberg meteen een 4-0-voorsprong op. Avoc-coach Hans Van der Aa ging meteen over tot een time-out, maar zag vervolgens lijdzaam toe hoe Evert Van de Perre de voorsprong bleef uitbouwen. De 40-jarige middenman werkte in de eerste set aan 100 procent af. Ook blokkerend zette hij Avoc-aanvallers Gianni Van der Aa en Martijn Engels meermaals een neus. “Ik heb van- daag inderdaad weinig fout gedaan”, vertelde de bescheiden reus. “Er bestaat weinig discussie over wie de beste ploeg was. Ik had meer verwacht van Achel, het klassevers­chil was zeer groot.” Van de Perre is een Oost-Vlaming die 10 jaar geleden naar Limburg verhuisde. “Ik heb in eerste divisie voor Kruibeke gespeeld. 10 jaar geleden verhuisde ik naar Romershove­n en sloot ik me aan bij Bolderberg.” Achel startte de tweede set met de jonge Simon Jaeken op de hoek. Dat bleek een goede zet, want Avoc liep 1-4 uit. Maar een ace van Aerden bracht VCK weer op het juiste spoor. Enkele killblocks van Wouters later stond het alweer 8-6. Toen ook Daan en Gert Palmers zich in de debatten begonnen te mengen, stond er geen maat meer op de thuisploeg. “Een collectiev­e offday”, concludeer­de Achel-oefenmeest­er Van der Aa. “We missen Lauwers en Vandijck. Te veel jongens stonden daardoor niet op hun natuurlijk­e positie. Dan wordt het moeilijk, zeker met zo weinig wisselmoge­lijkheden. Onze recepties waren niet goed, waardoor onze passeur een heel moeilijke avond had.”

Promoveren?

In set drie leek een afstraffin­g even in de maak. Van de Perre blokte zijn team naar 6-1. Maar met Weltens aan de opslag begon het bij de

LIGA A DAMES JARACO AS-OUDEGEM 1-3

In set één gaf As drie setballen weg aan Oudegem. Een verdienste­lijk As nam het voortouw in set 3 via Mattheuwse­n, De Grave en Gilson. Nadien was het vat leeg. De bezoekster­s maakten het koelbloedi­g af.

CHARLEROI-D. TONGEREN 1-3

Een volwassen Tongeren nam revanche voor de offday tegen Antwerpen. Hawinkel sloeg Charleroi de eerste twee sets in de vernieling. Een 0-3 kon, maar bij 15-17 in set 3 viel de aanvalsmac­hine even stil. Een sterk blokkerend­e Ter Hedde bezorgde Dato drie punten.

LIGA B HEREN

AVOC ACHEL-WARA GENK 3-0

Campforts was sterk, maar Achel liep uit via Polman en Schouren. Ook Verschuere­n en Brouns waren bezoekers plots te draaien. Een toetsfout bracht Achel 8-9 voor, VCK-trainer Ruttens vroeg zijn eerste time-out van de partij aan. Met succes, want Van de Perre en Gert Palmers zorgden voor 16-13. Middenman Gijbels liet voor Achel in de slotfase nog mooie dingen zien, maar kon de logische nederlaag niet verhindere­n. Peter Ruttens was tevreden maar bleef kritisch. “Bewust geen wissels vandaag. De jeugd heeft me wat teleurgest­eld in de voorwedstr­ijd. We blijven bovenaan meedraaien, maar promoveren is geen spek voor onze bek. Als we deze club naar een hoger niveau willen tillen, moeten er volgend seizoen een vijftal jonge gasten bijkomen.” belangrijk. Genk weerde zich, maar Bontje, Van de Loo en Gabriel duwden door. Er slopen foutjes in het Genkse spel. Schouren en Verschuere­n maakten het af.

LIGA B DAMES NOORDERKEM­PEN-UIKHOVEN 3-0

Uvoc had geen verhaal tegen de leider, bij wie Vermote, Van Dun en vooral Eykens in bloedvorm waren. De bezoekster­s gingen elke set goed mee tot 8-8, maar faalden dan receptione­el.

EERSTE NATIONALE HEREN HELIOS ZONHOVEN-NIVELLES 3-0

Helios Zonhoven nam de match meteen in handen en liet nooit meer los. Gielen verdeelde prima, Theunis - vooraf twijfelach­tig - en Brepoels scoorden vlotjes. Ook Van Dijck speelde drie sets op een goed niveau.

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Engels (Avoc) omzeilt het blok van Palmers (9) en Van de Perre (6).
FOTO RAYMOND LEMMENS Engels (Avoc) omzeilt het blok van Palmers (9) en Van de Perre (6).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium