Het Belang van Limburg

Maaseik dendert voort

Noliko beent zijn concurrent­en bij in het klassement

- Lars AUSSEMS

Noliko Maaseik pakte verdiend de drie punten op bezoek bij leider Aalst. Een knappe zege, die ervoor zorgt dat ze weer helemaal bovenaan aansluiten in het klassement. Roeselare en Aalst zijn hun bonus kwijt, alles te herdoen dus. “Dit is een erg belangrijk­e zege. Ik ben trots op de positieve vibe en werklust van mijn groep. Nu even genieten, erna meteen focussen op de beker”, aldus coach Joel Banks. De zevende overwinnin­g op rij was het voor Maaseik. En wat voor eentje. Nadat er al uit bij Roeselare werd gewonnen, werd ook de lastige trip naar leider Aalst succesvol afgerond. Bij verlies zou de kloof zes punten zijn geweest, nu staat Noliko gewoon weer naast zijn concurrent­en voor de titel.

Rychlicki

in basis

Zaterdag deed coach Banks één opvallende wissel in zijn opstelling: Bruno out, Rychlicki in. “Een beloning voor zijn werklust”, zei de Britse T1 achteraf. Met de Luxemburge­r startte Maaseik opnieuw goed aan de partij. Halfweg duwde Noliko, dat ook receptione­el vooruitgan­g boekt, het gaspedaal in onder impuls van captain Maan en Tammemaa. Aalst kwam nog dicht in het slot, maar Maaseik maakte het volwassen af en had meteen de openingsse­t beet.

Set twee verliep gelijkopga­and. Al vond Depestele zijn aanvallers te

EERSTE DIVISIE HEREN B. GEETBETS-KAPELLE O/D BOS 3-0

Een sterke teampresta­tie van Bets. De dubbele wissel Verplancke­Vlummens van coach Ahmed bleek belangrijk. Verder speelde Janssen zich in de kijker.(aula)

LANAKEN-ZOERSEL 3-1

Sparvoc startte sterk, maar gaf een 21-19-voorsprong weg. In set 2 werd een setbal voor Amigos omgebogen in setwinst. Sparvoc, met maar 9 fitte spelers, snelde naar winst.

H. LEUVEN-VTI HASSELT 0-3

Tweede zege op rij voor VTI. Een knappe serviceree­ks van van Hest bleek cruciaal in set één en twee. Vandenreyt bleef prima verdelen, Leenaers en Vanden Wyngaert scoorden vlot.

EERSTE DIVISIE DAMES

weinig. Een opnieuw goede Blankenau zette in het slot de demarrage in met een ace. Rychlicki, die zijn eerste basisstek sinds lang behoorlijk benutte, scoorde. Blankenau deed vervolgens bij 18-21 zijn kunstje over met een nieuwe ace. De Limburgse vogel was gaan vliegen voor de thuisploeg: 0-2. In set drie had Aalst vrij snel een kloofje beet via Wendt. Maaseik was even niet bij de les. “Dat blijft een werkpunt. We staan 0-2 voor, dan moeten we het kunnen afmaken in drie sets”, wist ook Banks. Noliko werd afgeblokt, de foutenlast lag te hoog. Aalst had de aanBanks.

DILSEN-STOKKEM-ZOERSEL 3-0

Vlotte zege voor Mavo in deze topper. Door aanhoudend­e opslagdruk kwam Zoersel nooit in de partij. Daerden en Smets scoorden vlot. Onder het goedkeuren­d oog van het stadsbestu­ur en de sponsors werd Zoersel weggespeel­d.

WEVOC WELLEN-BOOISCHOT 3-1

Met nieuwe coach Hans Bungeneers op de bank begon Wevoc aarzelend. Maar vanaf set twee gooide de thuisploeg alle remmen los. Boiten was onstuitbaa­r in het midden.

DIEVOC DIEPENBEEK-GEEL 1-3

De thuisploeg verkwansel­de in de eerste set een 22-19-voorsprong. De zieke Vandenhoud­t werd gemist, al kwam Dievoc in de vierde set nog dicht bij een tie-break.

J. ALKEN-VELTEM-BEISEM 3-0

sluiting beet. Maar in set vier was het opnieuw al Noliko wat de klok sloeg. Van bij de start liep Maaseik onder impuls van Cox uit.

Aalsterse frustratie­s

Rychlicki en Tammemaa waren belangrijk vanop de servicelij­n. En Aalst? Tja, die waren hun frustratie­s niet meer de baas. Depestele kreeg geel, libero Deroey tegen zijn ex-club rood voor protest. Maaseik stoomde door naar vlotte setwinst en de drie punten die de club weer helemaal bovenaan in de ranking brengen. “Ik ben heel tevreden met deze zege”, zei Joel Vijfde zege op rij voor Alken, dat vooral serverend een begenadigd­e dag kende. Inez Demulder was receptione­el en aanvallend ijzersterk en was in de derde set goed voor acht winnende opslagen.

TWEEDE DIVISIE HEREN K. RIEMST-W. GENK B 2-3

Van Rafelghem (ex-Riemst) serveerde Genk naar winst in set 3, maar een vlot scorende Vandebeek loodste zijn team naar de tiebreak, waarin beide teams matchballe­n hadden. Reymen maakte voor Genk het verschil.

ROVEKA STEVOORT-BEERSE 3-2

Bij 22-22 belandde de bezoekende hoekaanval­ler in de tribune met een gebroken arm tot gevolg. Roveka was van slag, maar herpakte zich toch in de tie-break. Vandeweyer kwam er door op de opposite en hielp zijn team aan winst. “We wisten dat dit een belangrijk­e wedstrijd was. Ik ben trots op mijn spelers. Ze werken prima, de mooie dingen van op training komen er steeds meer uit. Dit is een hechte groep, die sterk in zijn schoenen staat. Misschien was die mindere seizoensta­rt zo slecht niet. Het heeft deze ploeg mentale weerbaarhe­id opgeleverd.”

Dat bevestigt ook kapitein Jelte Maan. “Er is intussen meer samenhang. We werden met de voeten op de grond gezet na de prima voorbereid­ing. Die mindere periode ligt nu achter ons. Qua spel is

HECHTEL-EKSEL-HERENTHOUT 3-0

Een sterke Fonteyn op de opposite en de killblocks van Janssen maakten halfweg elke set het verschil. Ook serverend was de thuisploeg te sterk.

GEEL-ELVOC ELEN 3-0

Vijfde nederlaag op rij voor Elen, dat nu He-Voc naast zich moet dulden op de voorlaatst­e plaats. Geel was op alle vlakken enkele maatjes te groot voor Elvoc.

TWEEDE DIVISIE DAMES HELCHTEREN-LANAKEN 1-3

Sparvoc, met gelegenhei­dscoach Marc Panis, haalde set 1 binnen. HVC reageerde met Beliën en Kerkhofs, maar in set 3 waren er te veel opslagmiss­ers. Levenstond en Palmaers pakten de drie punten. er zeker nog progressie mogelijk, maar met dit drukke, vermoeiend­e schema telt enkel winnen.” De Maaseikse motor is in ieder geval aangeslage­n. In het klassement is alles opnieuw te herdoen. Belangrijk detail: Maaseik speelde al uit bij de grote drie en won daar twee duels van. Menen, Roeselare en Aalst moeten nog naar de Steengoed Arena komen.

ARENDONK-K. RIEMST 3-0

Vijfde verlies op rij voor Kivola. Arendonk speelde met veel opslagdruk waardoor Kivola in de problemen kwam. Riemst probeerde nog terug te vechten met een goede Deckers in het midden, maar aanvallend kon het vaak niet afmaken.

HAASRODE-LEUVEN-J. AS 3-2

Na de verdienste­lijke prestatie van vrijdag tegen Helchteren (2-3verlies) deed rode lantaarn As het opnieuw prima. Het verloor nipt bij de ongeslagen leider. Jaraco nam Leuven als eerste punten af.

HEIST-BEPAVOC BERINGEN 1-3

Eerst liet Bepavoc zich nog verrassen door het jeugdige Heist (gemiddeld 16 jaar). Daarna waren er te veel fouten bij de thuisploeg. Een volwassen Beringen pakte de zege.

 ?? Foto GREGORY VAN GANSEN ?? Rychlicki, die voor het eerst sinds lang een basisstek kreeg, speelde een sterke partij.
Foto GREGORY VAN GANSEN Rychlicki, die voor het eerst sinds lang een basisstek kreeg, speelde een sterke partij.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium