Het Belang van Limburg

Hasselt B brengt de overwinnin­g mee uit Nieuwerker­ken

-

Terwijl de A-ploeg strijdt tegen de degradatie, handhaaft Cuva B zich in 1ste landelijke in de middenmoot. Eén reeks lager fnuikte een onsportiev­e fout in de slotminuut de winstkanse­n van Optima in een

tegen Malle. Stevoort liep tegen Scherpenhe­uvel 10 punten uit via Bonneux, maar zag Boutsen (24) en Hermans (11) de match toch nog naar zich toe trekken. Hasselt kwam in Nieuwerker­ken na de rust (42-38) agressieve­r uit de kleedkamer. Kesters kon de thuisploeg nog even in de match houden, maar dan sloegen Moons en Venken de kloof. Kapitein Michiel Reynders zette met 2 driepunter­s meteen de toon tegen Sobabee. Van Baelen nam over en Vanderhoyd­onk-Boutsen bleven domineren. Bij de vrouwen in 1ste landelijke verpletter­de Lummen nu ook Houtem en blijft ongeslagen. Houthalen Kangoeroes B was spannend van opworp tot eindsignaa­l. Een driepunter van Fran Lemmens gaf de thuisploeg in de slotfase iets meer ademruimte. De B-ploeg in 2de landelijke is aardig op dreef. zes speelsters in de dubbele cijfers tegen Kortrijk.

Nathalie

Clerix (foto) speelde de match van haar leven:

22 punten en

16 rebounds waarbij 6 aanvallend­e. De Lummense Bploeg speelde aanvallend een sterke match en boekte een tweede overwinnin­g. Gems - nog zonder Vos en Bogaerts - liep in Schelle na de rust 5 punten uit maar slikte dan een 11-0 op fast-breaks. Dat kloofje kregen de Limburgers niet meer goedgemaak­t.

MANNEN 1STE LANDELIJKE CUVA B-DUFFEL 77-60

MANNEN 2DE LANDELIJKE B

NIEUWERKER­KEN HASSELT B

SOBABEE-BERINGEN

HOUTHALEN KANGOEROES B

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium