Het Belang van Limburg

Stalvoc Beverlo loopt verder uit

- Rob KWANTEN

Zowel in tweede provincial­e A als B speelden zaterdag de nummers 1 en 2 tegen mekaar. De meisjes van Stalvoc Beverlo versloegen Opglabbeek met 1-3 en lopen zo verder uit in de A-reeks. In afdeling B haalde Dilsen-Stokkem het met 0-3 bij Tongerlo. Beide teams delen nu de leiderspla­ats. gerichte opslagdruk pakte Stal zaterdag vlot de eerste set (15-25), maar in set twee domineerde­n passeur Ferson en middenspee­lster Stienaerts voor Opglabbeek de debatten. VTO liep 15-4 uit en liet de setwinst (25-17) niet meer schieten. Onder impuls van Magali en Yannah Michiels speelde Stalvoc verstandig de derde set uit (23-25) en neutralise­erde het in set vier (25-27) bij 24-23 een Opglabbeek­se setbal.

Zwangersch­ap

“Ondanks hun jeugdige leeftijd zijn mijn speelsters heel rustig gebleven op de cruciale momenten”, aldus Stal-coach Ferdy Pieraerts. “Na acht wedstrijde­n kan ik een heel positieve balans opmaken. Kortessem is op de zesde speeldag een puntje komen rapen, maar daarbuiten is ons rapport perfect.”

Door deze overwinnin­g loopt Beverlo vijf punten uit op Opglabbeek. “Jammer dat ik geen beroep kon doen op mijn twee libero's”, Opglabbeek-trainer Stany Craeghs. “Miek Gevers is door haar zwangersch­ap een tijdje onbeschikb­aar. Klaartje Haex, niet zo lang geleden bevallen, pikt komende woensdag pas aan op traiDankzi­j ning. Stalvoc staat garant voor veel opslagdruk en dat hebben we geweten. Met 21 receptiefo­uten hebben we bijna een volledige set afgegeven. Het was in elk geval een leuke wedstrijd die eerste proaldus vinciale zeker zijn.”

Invallers

waardig

zou

geweest In de B-reeks trakteerde DilsenStok­kem Tongerlo op de eerste nederlaag van het seizoen. Coun, Hoho en een attente libero Braeken stuwden Mavo in de eerste set naar 14-25-winst. Zelfde spelbeeld in set twee, waarin een sterke Sabrien Lindelauf voor de bezoekster­s imponeerde op de hoek. Laurine Swennen blokkeerde de set uit (16-25). Katja Urnaut en Lisa Peters duwden bij Tongerlo vervolgens toch even op het gaspedaal. Bij 12-6 was VC goed op weg naar setwinst. Maar dat was buiten Mavo gerekend, bij wie de goed ingevallen Roussard opposite Vanminsel begon te bedienen. In een spannende slotfase verzilverd­e de eveneens ingevallen Rigole het wedstrijdp­unt met een ace (23-25).

“Onze meest constante wedstrijd van het seizoen”, jubelde coach Jurgen Holthof na afloop. “Ik zag een fabuleuze collectiev­e prestatie waarbij de invalsters uiteindeli­jk het verschil maken. Meer kan je als coach niet wensen.” Tongerlo-coach Jacky Van Esser legde zich neer bij de suprematie van Dilsen-Stokkem. “Mavo was voor de eerste keer dit seizoen compleet en dat vertaalde zich meteen op het veld. Mijn speelsters waren zenuwachti­g en haalden stuk voor stuk hun niveau niet. Maar ik geef ze toch een pluim. Na zeven competitie­zeges en twee bekeroverw­inningen zat deze nederlaag eraan te komen. Het seizoen is nog lang”, aldus Van Esser.

EERSTE PROVINCIAL­E HEREN HADES-ZOLDER 65-81

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Caubergs (Stalvoc) probeert Ferson en Snijders (Opglabbeek) te verschalke­n.
FOTO DICK DEMEY Caubergs (Stalvoc) probeert Ferson en Snijders (Opglabbeek) te verschalke­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium