Het Belang van Limburg

“Niet tevreden over mijn match”

- Guy VOLDERS

Weinig verrassing­en in eerste provincial­e het voorbije weekend: zowel Zolder - dat tot dusver enkel op verplaatsi­ng speelde als Bilzerse blijven ongeslagen. Maasmechel­en won het kelderduel tegen Bree. Leopoldsbu­rg verpletter­de een gehavend Tongeren. Maasmechel­en, dat dit seizoen al de nodige dosis pech kende, had het aanvankeli­jk niet gemakkelij­k tegen het jeugdige Bree. Beide ploegen hadden nog maar één wedstrijd gewonnen. Pas met de rust in zicht, kwam er enige afscheidin­g onder impuls van het Nederlands­e duo Sleypen-Habets: 42-27.

Te slordig

“Nochtans ben ik niet tevreden over mijn wedstrijd”, aldus Thom Habets, die momenteel topschutte­r van de competitie is. “Ik speelde veel te slordig: ik miste open kansen en verdedigde niet agressief genoeg. Vandaag was het echter het belangrijk­ste dat we wonnen. In de voorgaande wedstrijde­n zat het ons vaak net niet mee. Hopelijk kunnen we in de komende weken terug wat klimmen in het klassement want we staan ver onder onze waarde momenteel”, stelt de Nederlands­e schutter uit Sittard, die via een vriend bij Maasmechel­en belandde. Een niet afgevend Bree naderde nog via Van Kleef (62-58 na 37’) maar speler-coach Ramakers trok zijn team over de streep. “Geert is enorm belangrijk voor ons. Onze vurige karakters botsen wel eens, maar ik stak al heel veel van hem op”, aldus Habets.

Zeven op een rij

Zolder boekte zijn zevende zege op rij op verplaatsi­ng. “Ik kon vandaag voor het eerst sinds lang opnieuw rekenen op Balette en Quetin”, zei coach Steven Corthouts. “We hadden duidelijk het voordeel in lengte. Een goed spelend Hades kreeg het met Beyens alleen niet gebolwerkt. Geerdens in de eerste helft en Jeroen Balette na de rust hielpen de kloof mee uitdiepen.”

Dops en Thelen maakten voor Bilzerse het verschil in het tweede en vooral het derde kwart (21-2) tegen Lommel C. Leopoldsbu­rg, met Van Poppel en Van Damme aan het kanon, waren aan de rust al zegezeker. Kaerts zorgde voor de century. In derde provincial­e won Nieuwerker­ken B de kraker tegen Zolder C door 11 bommen te droppen.

TWEEDE PROVINCIAL­E HEREN

HADES B-MAASEIK 79-106

DERDE PROVINCIAL­E B

ZOLDER C-NIEUWERKER­KEN B 70-77

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Martens probeert Vanmanshov­en (Maasmechel­en) af te stoppen.
FOTO DICK DEMEY Martens probeert Vanmanshov­en (Maasmechel­en) af te stoppen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium