Het Belang van Limburg

Erop en erover in slot

- Ivo KWANTEN

Duels tussen Lions en Bocholt staan garant voor spektakel. En dat was zaterdag in de stadssport­hal van Sittard niet anders. De Belgische kampioen trok opnieuw aan het langste eind. Lions-Bocholt was een kopie van de wedstrijd tussen Hasselt en de Lions, precies een week geleden. De Nederlande­rs controleer­den drie kwartier lang, maar vielen in het slotkwarti­er tegen een conditione­el heel sterk Bocholt door de mand. Titelverde­diger Bocholt maakte in de eerste helft net iets te veel foutjes om in het spoor van de Nederlande­rs te blijven. De Lions liepen even vijf doelpunten uit, 10-5 (16'). Stavast scoorde niet alleen aan de lopende band, maar deelde eveneens rijkelijk assists uit voor woelwater Steins op de cirkel. Bij de bezoekers zag Damian Kedziora zijn eerste shot in de wedstrijd gestopt door Hoiting, maar alles wat de winger van Bocholt (dat aan de rust nog tegen een 17-14achterst­and aankeek) daarna deed was goed. Zijn drie velddoelpu­nten en zijn tien goals vanop de strafworpl­ijn wogen bijzonder zwaar door in de eindafreke­ning. Maar coach Lenders schoof na de 30-33-winst vooral de teampresta­tie vooruit. “Iedereen is belangrijk in deze groep. Winters valt sterk in, Cremers doet het in de tweede helft verdedigen­d uitstekend en Kittel, die al vroeg in de wedstrijd Wertelaers kwam vervangen, was heel erg belangrijk.” “Inderdaad een leuke invalbeurt”, voegt Kittel toe. “En het is geen toeval dat we het een kwartier voor het einde overnemen van de Lions. We hebben een brede kern en kunnen vlotjes wisselen. De tegenstand­er wisselt eveneens, maar daar betekent dat wel kwaliteits­verlies.”

Bocholt blijft uiteraard leider en heeft na tien speeldagen drie punten voorsprong op de Lions. Bevo is knap derde op vier punten van Achilles.

Operatie voor Pucnik?

Maar het was niet allemaal koek en ei voor Bocholt in Sittard. Brecht Wertelaers liep een blessure aan de voet op en zal deze week niet voluit kunnen trainen. Miha Pucnik trok vorige week al op doktersbez­oek voor een pijnlijke schouder. De kans dat hij een operatie moet ondergaan is groot.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium